El Berguedà impulsa el primer campionat comarcal de cros

Es tracta d'una competició oberta a categories escolars però també a l'àmbit absolut i a veterans, que es disputarà el pròxim diumenge 17 de febrer a la Pobla de Lillet

06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:10h
Presentació del primer cros comarcal del Berguedà.
Presentació del primer cros comarcal del Berguedà. | Pilar Màrquez Ambròs
El Berguedà organitza diumenge 17 de febrer el primer campionat comarcal de cros. La prova es disputarà a la Pobla de Lillet i estarà oberta a totes les categories, ja sigui cros escolar com categoria absoluta i veterans. El Consell Comarcal del Berguedà ha presentat la competició aquest dimecres, en una roda de premsa. Hi han intervingut el conseller comarcal d'Esports i president del Consell Esportiu, Abel García, el president de Joves Atletes Berga (JAB), Alfonso López, l'alcalde de la Pobla de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, i el regidor d'Esports de la Pobla, Santiago Soler. També hi ha assistit el president del consell comarcal, Josep Lara. La nova cursa atlètica es disputarà al bosc de Ventaiola, a 500 metres del nucli urbà del municipi de la Poba.  

El president del JAB, i responsable de la secció d'atletisme del Consell Esportiu, Alfonso López, ha explicat que el campionat persegueix l'objectiu d'incorporar un campionat berguedà de cros ja que mai abans no ha existit una prova d'aquestes característiques. "És a dir que, per primera vegada a la història, tindrem un campió del Berguedà", ha assenyalat López. "Volem que el Berguedà se situï en el mapa també en aquesta modalitat",  ha afirmat el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia.

El Berguedà se sumarà així a altres comarques que també organitzen un cros comarcal com Osona, el Maresme o La Selva. Entre els noms dels atletes que hi participaran n'hi destaquen de ben coneguts com Xavier Tomasa, Núria Cascante, Guillem Fernàndez, Anna Garcia i gent que prové del trail com Pau Bartolo o Ivan Camps. "Serà un cros 100% autèntic, amb tot d'herba i algun obstacle", ha valorat López. 

El circuït, ubicat a prop del nucli urbà de la Pobla de Lillet, destaca per afegir "atractiu turístic i esportiu" a la prova, segons ha explicat el regidor poblatà Santiago Soler. La prova absoluta constarà de 5 voltes al circuït suma un total de 4 quilòmetres. En el cas dels infants, es faran menys quilòmetres i menys voltes, sempre en funció de l'edat. 

El regidor Soler ha deixat pal·lesa "la satisfacció" de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet a l'hora d'acollir aquesta prova. "En tenim moltes ganes i ens fa molta il·lusió, el nostre és un poble molt arrelat a l'esport. Estem molt contents de formar-ne part i d'arribar al màxim de gent possible: famílies, nens i nenes, i esportistes que practiquen cros a la comarca i fora de la comarca, estem segurs que aquesta serà una prova de qualitat que ens posarà al mapa de proves esportives", ha manifestat Santiago Soler. "Al Berguedà hi ha una llarga tradició d'organització de crosos escolars i tradició en la qüestió de l'atletisme", ha destacat també aquest regidor. 

Abel García ha subratllat que aquesta ha de ser una bona jornada esportiva que serveixi com a aparador d'una comarca oberta, i que propiciï que molta gent faci esport a la natura. La prova és una suma d'esforços entre entitats i institucions com el consell comarcal, el consell esportiu i l'Ajuntament de la Pobla de Lillet. Els responsables de l'organització han evitat fer previsions de xifres per aquesta primera edició del cros comarcal. "És una incògnita", ha apuntat Alfonso López. Les inscripcions encara es poden realitzar al portal web del Consell Comarcal del Berguedà.