Puig-reig aprova la remodelació de la sala polivalent de la plaça Nova per valor de 210.000 euros

El plenari també ha aprovat declarar-se municipi contra el feixisme i el racisme

06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:58h
Antiga biblioteca de Puig-reig.
Antiga biblioteca de Puig-reig. | Arxiu
El ple ordinari de Puig-reig del mes de febrer ha aprovat el projecte de remodelació de la sala polivalent de la Plaça Nova, on se situa l'antiga biblioteca. Així mateix, s'ha donat llum verda a la licitació de les obres per aquesta actuació per valor d'uns 210.979 euros. En conjunt, la sala ha de convertir-se en un espai d'usos diversos per a les entitats del municipi. L'actuació se sufragarà gràcies a l'aportació econòmica d'ajuts de la Diputació de Barcelona. 

El projecte va gestar-se l'any passat a partir d'un procés participatiu que va recollir l'opinió de la ciutadania quant a la nova funció que havia de tenir aquest espai al qual ara s'hi faran accions de redistribució i redisseny. La nova sala polivalent ha de dividir-se en dos espais dividits per una paret mòbil. S'habilitarà així un espai per portar-hi a terme obres de teatre de petit format, activitats culturals i tallers. També s'hi construirà una petita cuina que serveixi per quan es facin activitats a la Plaça Nova.

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat a NacióBerguedà que el fet d'haver rebut una aportació que, en principi no es contemplava, de la Diputació de Barcelona, permetrà realitzar l'actuació amb materials de més qualitat i "fer un projecte més complert". La previsió és que les obres puguin estar enllestides entre els mesos de juny i juliol. 

L'oposició adverteix sobre les humitats endèmiques

Des de l'oposició, el grup municipal de CiU, que encapçala Antoni Clement, ha votat en contra dels dos punts del dia relatius al projecte de la sala polivalent. Clement ha advertit que "s'ha esperat quatre anys per tenir aquest projecte", i que quan s'ha tirat endavant, "no s'ha tingut en compte el problema endèmic d'humitats i goteres que pateix l'edifici". "Aquest edifici està situat en una planta de tipus semisoterrani, amb problemes d'humitat a les parets de fons i a la coberta, ja hem advertit altres vegades que cal actuar en la impermeabilització del local", ha afirmat Clement.

"A la paret del fons s'hi fan uns armaris per guardar cadires, que si no es fa de forma ventilada, presentarà problemes d'humitat", ha dit Antoni Clement. En el mateix sentit, s'ha expressat Ramon Ros del grup municipal Ara Puig-reig, que ha votat en contra del projecte i s'ha abstingut en la licitació. No obstant això, l'alcalde de Puig-reig ha recordat a l'oposició que el que passava per ple era el projecte de remodelació i redistribució interior de l'antiga biblioteca per tal de donar-li un ús polivalent. "Però paral·lelament s'actuarà per intentar minimitzar tota aquesta problemàtica", ha dit. 

Moció contra el feixisme i el racisme

Entre altres assumptes, el ple de Puig-reig també ha aprovat una moció d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) al Berguedà, declarant-se municipi contra el feixisme i el racisme, i per tant condemnant qualsevol actuació o activitat que resulti discriminatòria en aquest sentit. Puig-reig se suma així a Berga, Casserres i Gironella que també han aprovat mocions al respecte. 
Arxivat a