Grup Horitzó organitza una formació per combatre l'estigma en salut mental als mitjans

La primera de les trobades amb comunicadors tindrà lloc el pròxim dimarts 12 de febrer amb un col·loqui amb el periodista i escriptor Gaspar Hernández

Redacció
06 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:48h

L'escriptor Gaspar Hernández, participarà en un col·loqui el pròxim 12 de febrer. Foto: Arxiu NG.


El Grup Horitzó del Berguedà organitza tallers dirigits als mitjans de comunicació per evitar l'estigma en salut mental i donar eines per informar en qüestions relatives a aquest àmbit o que puguin generar discriminació cap a persones que pateixen trastorns de salut mental.

Els responsables de Grup Horitzó del Berguedà han explicat que la formació Comuniquem per la salut mental constarà de set sessions al llarg de l'any amb la participació d'una desena de professionals del món del periodisme i la comunicació del Berguedà, i també del Bages. Les sessions són gratuïtes i s'han obert a tothom que hi pugui estar interessat dins d'aquest sector, si bé les inscripcions van tancar-se el passat 18 de gener. 

La Fundació Grup Horitzó ha obtingut un ajut de 5.000 euros d'un programa d'ajuts de l'entitat Obertament per dur a terme aquesta proposta, que també es desenvolupa en el marc del pla comarcal Stop Stigma en Salut Mental. En aquestes trobades, es realitzaran ponències, debats, jocs de rol, dinàmiques, testimonis en primera persona i visites a l'organització per tal de posar en evidència l'estigma que existeix entorn a la salut mental en els mitjans de comunicació. 

La primera de les trobades amb periodistes tindrà lloc el pròxim dimarts 12 de febrer amb un dinar i col·loqui amb el periodista i escriptor Gaspar Hernández, que ha escrit sobre la salut mental en algunes de les obres que ha publicat. 
 

Cartell promocional dels tallers. Foto: Grup Horitzó