Les obres de reforma de la plaça de l'Estació de Gironella començaran la setmana vinent

L'actuació suposa un cost d'uns 823.000 euros i s'allargarà uns 5 mesos

06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:36h
L’Ajuntament de Gironella va arribar a un acord amb la Generalitat el novembre de 2017 per la construcció de la nova parada d'autobusos (arxiu).
L’Ajuntament de Gironella va arribar a un acord amb la Generalitat el novembre de 2017 per la construcció de la nova parada d'autobusos (arxiu). | Aj.Gironella
Les obres de reforma de la plaça de l'Estació de Gironella començaran la setmana vinent. Segons ha explicat l'alcalde de Gironella, David Font, la data prevista d'inici d'obres és, de fet, dilluns 11 de febrer. Aquesta actuació, incloent-hi l'expropiació que va fer-se dels terrenys i que s'enfilava a una xifra de prop de 200.000 euros, suposarà un cost d'uns 823.000 euros. A més, el termini d'execució de l'obra és d'uns 5 mesos, de manera que la reforma de l'espai ha d'estar enllestida a finals del mes de juliol. 

La reforma de la plaça inclou l'adequació de l'espai, l'ampliació de la vorera, així com la creació de més zona verda. També es faran nous accessos, perquè es pugui entrar a la plaça des de qualsevol dels costats, i es millorarà l'enllumenat. L'obra ha de suposar un canvi d'aspecte de l'espai, amb una major importància de l'espai verd. Segons ha explicat, l'alcalde de Gironella, no es preveuen incidències de trànsit a la zona mentre durin els treballs.

Aquesta actuació de millora de la plaça de l'Estació es realitzaran abans que el departament de Territori i Sostenibilitat tiri endavant un projecte molt esperat en aquest punt de la vila i que hi va lligat: la construcció de la futura estació d'autobusos de Gironella, ubicada on fa molts anys hi havia la del Carrilet i que serà la primera terminal que es fa a la comarca. La Generalitat ha de licitar els treballs per a la terminal durant aquest 2019.

El projecte de l'estació d'autobusos, en mans de la Generalitat, ha de costar uns 400.000 euros. L'equipament consta com una de les prioritats al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020. Les obres de reforma de la plaça i la construcció de l'estació podrien conviure, però els terminis amb els quals treballa la  Generalitat actualment fan pensar que l'actuació de construcció de la terminal serà posterior. 

Al torn de preguntes de l'últim ple, el portaveu d'ERC, Albert Xoy, a l'oposició, va preguntar el motiu del tancament als vianants d'una part de l'Avinguda de Catalunya, a la zona de la futura estació d'autobusos. Font va apuntar que a causa del creixement de les arrels dels arbres s'ha aixecat el paviment i que, per tant, per garantir la seguretat dels vianants s'ha procedit a tancar la zona. Previsiblement, va dir, el proper 11 de febrer començaran les obres de renovació de la plaça de l'Estació, i aquesta problemàtica quedarà solucionada.  
Arxivat a