Gironella adquireix els terrenys del dipòsit de Cal Blau i hi farà millores d’accés i control

El ple de la vila també ha aprovat la modificació de les normes de planejament urbanístic a l'àmbit de Balvitex a la colònia de Viladomiu Nou

Redacció
05 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:50h
Dipòsit de Cal Blau.
Dipòsit de Cal Blau. | Aj.Gironella
El ple de l’Ajuntament de Gironella ha aprovat l'expropiació forçosa per raons d'urbanisme dels terrenys del dipòsit de Cal Blau. Hi preveu realitzar actuacions de millora de l'accés i arranjament de tancament perimetral.  Actualment el dipòsit està ubicat en un terreny que no és propietat pública, i aquesta expropiació permetrà implementar les millores necessàries per facilitar el control telemàtic i automatitzar alguns elements del dipòsit, com ara els nivells de cloració i el control a través d'un sistema d'avisos per SMS quan es produeix una alteració als nivells de l'aigua, segons ha explicat l'alcalde David Font en la sessió ordinària d'aquest dilluns.

L'expropiació es fa en un solar de 4.406 metres quadrats, i el cost total del projecte, amb les actuacions de millora, serà de 27.224,33 euros. 
 
Durant la sessió plenària també s'ha aprovat, només amb els vots a favor de l'equip de govern, seguir amb la modificació de les normes de plantejament urbanístic a l'àmbit de Balvitex a la colònia de Viladomiu Nou. Aquesta modificació, permet adequar la realitat física a la realitat actual, augmentar la volumetria d'algun dels edificis existents vinculat a l'increment de l'activitat econòmica i dels llocs de treball. L'oposició, que s'ha abstingut a la votació, ha considerat que l'executiu local fa "urbanisme a la carta". No obstant, David Font ha defensat que "aquesta modificació s'ha plantejat conjuntament amb la comissió d'Urbanisme" i que "es compleixen els requisits d'interès públic que els tècnics de la Generalitat exigeixen" en línia amb el pla urbanístic i el pla director urbanístic de les colònies industrials. 
 
El ple també ha aprovar la moció de suport perquè la sardana  esdevingui Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, presentada pel grup municipal de PDECat, i la moció per declarar municipi contra el feixisme i el racisme en favor de la convivència i la diversitat, presentada conjuntament pels dos grups municipals.
 
Al torn de preguntes, Albert Xoy, d’ERC, ha preguntat el motiu del tancament als vianants d'una part de l'Avinguda de Catalunya, a la zona de la futura estació d'autobusos. L'alcalde David Font ha apuntat que a causa del creixement de les arrels dels arbres s’ha aixecat el paviment i que, per tant, per garantir la seguretat dels vianants s'ha procedit a tancar la zona. Previsiblement, el proper 11 de febrer començaran les obres de renovació de la plaça de l'Estació, i aquesta problemàtica quedarà solucionada.  
Arxivat a