Gironella es declara municipi «contra el feixisme i el racisme» i en favor de la convivència

És el tercer municipi de la comarca, després de Berga i Casserres, que aprova una moció contra la intolerància i en què es compromet a condemnar agressions i propaganda feixista

Redacció
05 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:35h

Imatge del ple de Gironella. Foto: Ajuntament de Gironella


L'Ajuntament de Gironella s'ha declarat municipi contra el racisme i el feixisme a partir del ple ordinari de febrer d'aquest dilluns. La moció, aprovada per unanimitat, ha estat presentada pels grups municipals del PDECat, al govern, i d'ERC, a l'oposició, en nom d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) al Berguedà. El plenari ha acordat així que "Gironella es declari municipi contra el feixisme i el racisme en favor de la convivència en la diversitat" i que, per tant, "no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia o qualsevol tipus de discriminació". Després de Berga i Casserres, Gironella és el tercer municipi berguedà que dona el pas i aprova la moció. 

L'acord comporta que Gironella condemni formalment "totes les manifestacions i declaracions públiques que facin apologia de qualsevol tipus de discriminació, així com que realitzi "una campanya una campanya permanent de neteja i control de propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o orientació sexual, evitant que als carrers i barris de la vila s'hi trobin pintades, cartells, adhesius o fulletons discriminatoris".

Amb l'aprovació del document, l'Ajuntament de Gironella també es compromet a fer denúncia pública de qualsevol agressió i donar suport a les persones agredides davant qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGBTIfòbica al municipi. A més de facilitar, "els mitjans a l'abast pel suport i reparació dels danys físics i morals causats a la persona agredida". 

Fonts d'UCFR Berguedà han valorat "molt positivament" l'aprovació de la moció i han recordat que pretén ser "un mecanisme més de protecció i lluita contra l'amenaça feixista i racista als nostres barris per part de grupuscles minoritaris o partits polítics que manifestin una clara apologia al feixisme i al racisme".

Des d'UCFR Berguedà s'ha considerat que l'aprovació és "un important cop d'efecte per garantir la convivència en la diversitat a la vila de Gironella i comarca del Berguedà". En aquest context, l'entitat entén "els moviments socials de base i el municipalisme com a millors armes per fer front l'auge del feixisme i racisme, no només a nivell local i territorial, sinó a nivell global". Unitat contra el Feixisme i el Racisme al Berguedà també ha animat a més municipis a afegir-se a la iniciativa "per tal de deixar clar que l'odi no té lloc a casa nostra". 
Arxivat a