Berga posposa el ple ordinari amb motiu de la vaga convocada per dijous

La sessió plenària d'aquest mes es farà "previsiblement" el pròxim 14 de febrer

Redacció
05 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:58h
Ple de Berga.
Ple de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha posposat el ple ordinari de febrer amb motiu de la vaga convocada per dijous 7. A la ciutat, les sessions ordinàries sempre tenen lloc el primer dijous de mes. Però en aquesta ocasió la intersindical-CSC ha convocat vaga general de rebuig a l'inici del judici contra els presos polítics. El judici tindrà lloc tot just cinc dies després de la convocatòria de vaga, a partir del pròxim 12 de febrer. 

La sessió plenària d'aquest mes es farà "previsiblement" dijous 14 de febrer a dos quarts de 9 del vespre, segons han informat fonts de l'ajuntament de Berga. 

La vaga de la intersindical-CSC és també una "vaga laboral", que pretén denunciar la "flagrant vulneració de drets polítics i socials", i que s'emmarca en el conjunt de protestes que porta a terme el sindicat en un "procés de mobilitzacions sostingut", segons van explicar els responsables de la convocatòria divendres de la setmana passada. En conjunt, la vaga es convoca sota el lema "Sense drets no hi ha llibertat", per protestar, a més, per la derogació de la reforma laboral, i per demanar un salari mínim de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball i un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes.