Una ruta recorre els carrers de Berga per on van entrar les tropes franquistes fa 80 anys

Una quarantena de persones participen en l'activitat que enceta a la ciutat la 4a edició de les jornades sobre memòria i dignitat

Redacció
04 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:27h

Una quarantena de persones van participar en la ruta. Foto: Aj.Berga


Una quarantena de persones han recorregut els racons de Berga per on van passar les tropes de l'exèrcit de Franco fa 80 anys. L'activitat ha donat el tret de sortida als actes que organitzen l'Ajuntament de Berga i la comissió de Memòria Històrica coincidint amb el 80è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat.

Justament, l'efemèride es complia dissabte 2 de febrer, dia en el qual va fer-se aquesta ruta, durant la qual l'historiador Albert Cols va explicar alguns dels fets d'aquell moment a la capital berguedana. 

Els assistents han finalitzat l'itinerari amb una visita al refugi antiaeri de Berga, situat a tocar del Teatre Municipal de Berga. Aquest serà el quart febrer consecutiu que Berga recorda la repressió del règim de Franco amb visites guiades, cinema, teatre, xerrades i un acte d'homenatge als represaliats. Les dates dels propers actes que hi ha programats són el 9, 16, 17, 23 i 24 de febrer. Una de les activitats destacades serà la descoberta d'una placa en record de les persones de Berga que van patir la repressió franquista, a les antigues escales de la presó, el dissabte 9 de febrer a les 6 de la tarda.