FOTOS i VÍDEO Una macrocantada pionera uneix les veus de 400 persones a la colònia Vidal

El gironellenc Jordi Costa 'Sec', exmembre del grup cardoní Strombers, ha estat l'impulsor d'una exitosa activitat musical que ha despertat l'entusiasme d'una gran majoria de participants

04 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:40h
Macrocantada a Cal Vidal impulsada per Jordi Costa 'Sec'.
Macrocantada a Cal Vidal impulsada per Jordi Costa 'Sec'. | Pilar Màrquez Ambròs
El gironellenc Jordi Costa 'Sec', músic i exmembre del grup cardoní Strombers, ha estat l'impulsor d'una exitosa macrocantada a l'antic teatre de la colònia Vidal de Puig-reig, una proposta pionera que ha aplegat més de 400 persones durant la tarda de dissabte. Sense partitures i amb el sol propòsit de gaudir de la música i aconseguir que l'únic protagonista de la tarda fos el públic, l'activitat va iniciar-se poc abans de les 4 en punt. El projecte, anomenat The Sing Sang Sung, va viure el seu particular tret de sortida en una sala plena amb persones vingudes d'arreu de Catalunya.

Només hi havia un requisit imprescindible per submergir-se en la vivència: estar disposat a cantar sense vergonya ni necessitat de tenir-ne amplis coneixements. Des de bon començament, el públic en ple es va convertir en cantant en una sessió musical en la qual tots els participants havien d'aprendre les peces i interpretar-les. Ningú podia quedar-se'n al marge. En la interpretació de cadascuna de les tres cançons que van ressonar entre les parets de l'antic teatre durant la tarda ("Mil Ocells" de Txarango, "Help" dels Beatles i "No Puedo Vivir Sin Ti" de Los Ronaldos), Jordi Costa va posar els seus esforços en immegir els assistents en l'experiència, promovent-ne l'escolta activa i la repetició. L'objectiu era que tothom en gaudís i s'hi sentís el més còmode possible, i les més de 400 veus que van acompanyar la iniciativa no van defraudar.
 

Participants en la cantada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Jordi Costa, acompanyat del manresà Albert Palomar i la seva guitarra, va posar així en marxa dissabte un projecte que el gironellenc espera repetir en altres sales i teatres de Catalunya.

"Estic molt satisfet perquè tothom s'hi està implicant molt", va comentar Costa a NacióBerguedà en un dels breus descansos entre cançons. "No fa falta que siguin professionals, tothom té veu; per tant, tothom pot formar part de l'experiència i cantar", va dir. Jordi Costa 'Sec' és exmembre dels cardonins Strombers, però abans també havia format part de bandes com els Evermind (de tribut a Nirvana) i Vermú. Té estudis de música i és tècnic Superior en Producció d'Audiovisuals, Ràdio i Espectacles. A més, en el passat ja ha format part de classes i tallers de música.

El projecte The Sing Sang Sung agafa la forma d'un taller d'unes poques hores on els participants posen veu a les cançons escollides, obviant la part més tècnica i deixant-se endur per la música a través de peces d'estil pop. 
 

Jordi Costa durant l'aprenentatge d'una de les cançons. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


En la primera hora i mitja, dissabte a la tarda, els participants van bolcar-se en aprendre's la peça musical "Mil Ocells" de Txarango en una versió a tres veus i a partir de les indicacions i l'empenta de Costa. Després, va ser el torn de "Help" dels Beatles i "No puedo vivir sin ti" de Los Ronaldos, en anglès i castellà respectivament. En van formar part persones d'arreu. Per exemple, l'Esther i la Judit de Tona (Osona) acompanyaven un grup de nens i nenes, professors i pares d'una coral escolar que va participar en l'activitat des de primera hora de la tarda. Ambdues van explicar a aquest mitjà que l'experiència havia estat "molt positiva" i que canalla, progenitors i mestres marxaven amb un bon regust de boca i ganes de repetir.

Per la seva banda, l'Alba i l'Aleix d'Agramunt (Urgell), dos participants de poc més de 20 anys, van assenyalar que s'havien assabentat de la iniciativa a les xarxes socials i no havien dubtat ni un moment en apuntar-s'hi. "Abans cantàvem en una coral i fa temps que seguim la carrera professional de Jordi Costa, de manera que volíem venir", van apuntar. 
 

Joves participants en la cantada a l'antic teatre de Cal Vidal aquest dissabte passat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
La iniciativa va sortir, de fet, fa setmanes a les xarxes socials amb una previsió inicial d'uns 200 participants. Finalment l'èxit va ser rotund: en 48 hores s'hi van apuntar més de 400 persones. 
Arxivat a