Montse Venturós liderarà la CUP de Berga a les municipals de maig

Anna Alsina, Francesc Ribera i Oriol Camps ocupen el segon, tercer i quart lloc a la llista, mentre que Anna Maria Guijarro s'allunya fins al 17è

Aida Morales
08 de febrer del 2015
Actualitzat el 09 de febrer a les 17:56h
Presentació de la llista de la CUP de Berga
Presentació de la llista de la CUP de Berga | Pere Gendrau

L'alcaldable de la CUP de Berga, Montse Venturós Foto: Pere Gendrau


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga ja ha fet pública la llista que presentarà per a governar la ciutat després de les eleccions municipals del 24 de maig. I ho ha fet amb aires de canvi al capdavant, ja que serà la berguedana Montserrat Venturós, qui la liderarà. La nova alcaldable no és una persona amb experiència a les institucions, tot i que sí que arrossega anys de militància a l'esquena. Amb estudis de dret, Venturós actualment treballa a la botiga Madriles de Berga, i és membre del consell de redacció del diari Accent. Des del 2000 és militant del Casal Panxo, i està estretament vinculada a moviments de recuperació de la memòria històrica i col·labora a la Lliga dels Drets dels Pobles de Txetxènia i el Caucas nord. 

Al segon lloc de la llista, acompanyant Venturós, hi haurà Anna Alsina, i en el tercer i quart lloc se situaran els actuals regidors Francesc Ribera i Oriol Camps. Darrere seu, Sílvia Armengou, Mònica Garcia i Eloi Escútia, i tancant la llista en dissetè lloc abans de les suplències, Anna Maria Guijarro, que ja va avisar que el seu paper seria secundari. 

En un acte multitudinari que ha omplert bona part del Pavelló de Suècia, Venturós ha donat algunes pinzellades del paper que seguirà la CUP a partir de maig. Segons ha precisat, es tracta d'un projecte “en creixement”, que té com a objectiu l'alliberament social i nacional dels Països Catalans a través del municipalisme. En aquest sentit, ha recordat que la CUP és “un petit engranatge del projecte revolucionari de l'Esquerra Independentista”, la voluntat de la qual és “construir des del poble un autèntic poder popular”. Per això, ha remarcat la importància de trencar amb la “falsa dicotomia entre representants i representats” i ha fet una crida a tots els berguedans perquè s'uneixin al projecte, opinin i fiscalitzin.

 
“La finalitat de la CUP no és guanyar les eleccions, sinó canviar les coses”, ha declarat Venturós. En aquesta línia, es plantejarà un projecte de ruptura econòmica i política, d'enfrontació amb la dreta “mesquina i rància”, les esquerres “tradicionals i institucionals”, i amb el marc territorial dels Països Catalans: “Parlarem de PPCC amb insistència perquè és aquest, i no cap altre, el nostre marc natural, polític, social, econòmic, lingüístic i cultural”. 

Feina feta

L'acte de la CUP també ha volgut deixar constància de la feina feta al llarg d'aquesta darrera legislatura, a través de la veu dels tres regidors que actualment representen el partit a l'Ajuntament. Per començar, Guijarro ha volgut remarcar la importància d'estar dins les institucions, tot i ser “una eina”. Segons ella, són la manera de fer d'altaveu, de defensar els interessos de les classes popular, d'avançar cap a una democràcia participativa, de plantar cara a les lleis injustes i, entre d'altre, de seguir dibuixant la ciutat. 

 
Una política, ha continuat Camps, que s'ha de realitzar des de la coherència i amb alternatives. Per això, ha recordat algunes de les propostes que ha realitzat la CUP al llarg dels darrers anys, com ara el projecte del barri vell, l'augment de l'IBI als qui més tenen o la fiscalització sobre la concessió de l'aigua. De fet, i segons ha indicat Ribera, “un dels nostres objectius quan vam entrar a l'Ajuntament va ser demostrar que estem capacitats per fer de govern”, i ha recordat que hagués estat molt més fàcil dedicar-se només a fer queixa i denúncia. No obstant això, ha afirmat que la CUP "no només està capacitada per gestionar l'Ajuntament, sinó per fer-ho molt millor amb idees i empenta".

L'acte de la CUP  ha finalitzat amb l'emissió del vídeo promocional de la campanya que posa l'èmfasi en el poble. En aquest, es distingeixen diversos espais emblemàtics de la ciutat, sota un poema de Miquel Martí i Pol. “Som poble”, conclou.
 

VÍDEO promocional de la CUP per a les municipals de maig del 2015

Consulta la llista completa de la CUP de Berga

 

Oriol Camps, Francesc Ribera i Anna Maria Guijarro a l'acte de presentació de la nova llista de la CUP Foto: Pere Gendrau

 

La candidata de la CUP de Berga, Montse Venturós Foto: Pere Gendrau

 

Anna Alsina ocuparà el segon lloc de la llista de la CUP Foto: Pere Gendrau

 

Francesc Ribera ocuparà el tercer lloc a la llista de la CUP de Berga Foto: Pere Gendrau

Arxivat a