Ignasi Ballús es manté com a president dels Castellers de Berga

L'entitat, que renova junta directiva i tècnica, tindrà per primera vegada dos caps de colla: Ramon Prat i Eloi Cortès

Redacció
04 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:40h
Ballús, amb Cortés i Prat.
Ballús, amb Cortés i Prat. | Castellers de Berga
Ignasi Ballús continuarà sent el president dels Castellers de Berga i Ramon Prat i Eloi Cortès seran els caps de colla. A l'assemblea general dels castellers berguedans, celebrada al Cine Catalunya el passat dissabte 2 de febrer, s'ha tancat l'any 2018 amb els informes respectius d'Ignasi Ballús i el fins ara cap de colla, Xisco Bonet. També s'han votat les noves juntes de l'entitat, la tècnica i la directiva. 

Els estatuts dels Castellers de Berga marquen mandats d'un any, però es tracta igualment d'un projecte pensat pel 2019 i 2020, segons indiquen fonts de l'entitat. Els Castellers de Berga tindran per primera vegada dos caps de colla: Prat i Cortès. Ramon Prat va ser el primer cap de colla dels berguedans el 2013 i 2014; i Cortès té experiència com a màxim responsable de la colla universitària Emboirats de Vic. Ignasi Ballús continua encapçalant la junta directiva, amb alguns canvis entre els seus components.
 
El relleu no ha estat fàcil
 
L'assemblea del 2 de febrer és la tercera convocada per renovar les juntes directiva i tècnica. En una primera assemblea, el 16 de desembre, no es va presentar cap candidatura. Una segona assemblea convocada pel 19 de gener no es va arribar a celebrar, perquè s'estaven muntant les candidatures i no s'arribaven a complir els terminis que marquen els estatuts. Aquella assemblea del 19 de gener es va posposar pel 2 de febrer, en la qual finalment s'han escollit els nous equips.
 
Inici d'assajos
 
El pròxim divendres 8 de febrer és el primer dia d'assaig, a partir de les 7 de la tarda, al Cine Catalunya. Tot i que ja es va fer un assaig conjunt el 25 de gener amb la Colla Castellera de Cerdanya, els assajos de dimarts i divendres començaran aquesta setmana. 
 

Nova junta de l'entitat. Foto: Castellers de Berga