Jordi Costa impulsa una macrocantada a Cal Vidal amb la participació de 450 persones

Es tracta d'una iniciativa musical pionera que va agafar volada a les xarxes socials

01 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:20h
Una fotografia de Jordi Costa al compte d'Instagram del projecte.
Una fotografia de Jordi Costa al compte d'Instagram del projecte. | Tanit Plana / The Sing Sang Sung
El gironellenc Jordi Costa 'Sec', músic i exmembre del grup cardoní Strombers, organitza una macrocantada  molt especial que reunirà 450 persones a Cal Vidal aquest dissabte 2 de febrer. Es tracta de la iniciativa The Sing Sang Sung que tindrà lloc a l'Antic Teatre de l'antiga colònia tèxtil de Puig-reig. Una sessió musical en la qual tots els participants hauran d'aprendre les peces i interpretar-les. El públic es convertirà en cantant i tothom podrà gaudir d'una experiència on serà protagonista. 

La iniciativa va sortir a les xarxes socials amb una previsió d'uns 200 participants i finalment l'èxit va ser rotund i en 48 hores se n'hi van apuntar més de 400. Des de llavors, Costa i l'equip de persones que l'han ajudat, s'han immergit en assajos, muntatge de llums i so, i han preparat els diferents detalls d'una cita que tindrà lloc demà a partir de les 4 de la tarda. Les 450 veus cantaran les peces "Mil Ocells" de Txarango, "Help" dels Beatles i "No Puedo Vivir Sin Ti" de Los Ronaldos. "Estic emocionat i amb moltes ganes de conèixer i de veure créixer aquest nou projecte que neix", ha expressat Jordi Costa.

Entre les persones que col·laboren en la iniciativa la fotògrafa Tanit Plana i l'actriu i dissenyadora gràfica Ariadna Fígols. L'activitat es desenvoluparà en una sessió que s'allargarà entre tres i quatre hores a l'Antic Teatre de la colònia i sense cap més públic que no sigui el qui prendrà part de l'activitat tot cantant. Entre els requisits per formar-ne part, no calia ser cantant professional, sinó tenir ganes de participar en aquest projecte. 

Una de les característiques de The Sing Sang Sung és que no hi haurà cap partidura ni indicacions tècniques sobre el cant i les diferents veus que hauran de fer els participants. Durant la interpretació de cada cançó, Jordi Costa se centrarà en fer possible la participació dels més de 400 participants a partir de l'escolta activa i la repetició. 

Molts reconeixeran Jordi Costa 'Sec' per haver cantat als Strombers, però abans també havia estat en altres bandes com els Evermind (de tribut a Nirvana) i Vermú, entre altres. Té estudis de música i és tècnic Superior en Producció d'Audiovisuals, Ràdio i Espectacles. 
Arxivat a