Educació

El Consell d'Infants de Berga proposa una campanya escolar contra el «bullying»

Nens i nenes també han demanat senyalitzar els camins segurs de camí a les escoles, més passos de vianants, millores als carrers de la ciutat i l'arranjament i neteja del camp de futbol de la Valldan

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 1 de febrer de 2019 a les 12:40 |
Aquest divendres s'ha celebrat una sessió del Consell d'Infants de Berga, a la sala de sessions de l'ajuntament. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga fa temps que té en marxa un Consell d'Infants amb qui treballa les propostes dels alumnes de primària per al municipi. Es tracta d'un òrgan sectorial de participació format per una trentena d'alumnes de 5è i 6è dels centres d'educació primària que, segons ha explicat el regidor d'Educació, Eloi Escútia, té per objectiu implicar els nens i nenes a l'hora de fer propostes i suggeriments que puguin incidir en la millora del funcionament del municipi. A dos quarts de 10 del matí en punt, nens i nenes de les escoles de Vedruna, Sant Joan, Santa Eulàlia, la Valldan i l'Escola Xarxa s'han reunit aquest divendres amb el regidor Escútia i la tècnica de l'àrea d'Educació, Anna Freixa. Entre les moltes propostes que s'han fet en el transcurs de la trobada, una majoria dels alumnes han estat d'acord en demanar al consistori que estudiï posar en marxa una campanya de sensibilització contra l'assetjament a les escoles, el temut bullying.

També han proposat senyalitzar els camins segurs de camí a les escoles, més passos de vianants, millores als carrers de la ciutat, sobretot, en les immediacions dels centres escolars i l'arranjament i neteja de males herbes del camp de futbol de la Valldan. A més, s'ha suggerit adequar i organitzar més activitats a l'amfiteatre del Parc del Lledó. La tècnica Anna Freixa ha explicat que, a partir d'ara, la regidoria estudiarà els suggeriments dels alumnes i es treballarà per ajustar les propostes que siguin viables.

 

Nens i nenes de 5è i 6è de primària han fet propostes durant la reunió. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Ells fan propostes i la tasca que fem també és explicar-los què és competència de l'ajuntament, en què es pot treballar des de les escoles, i què és el que s'escapa del poder de decisió del consistori", ha comentat Freixa. Per exemple, entre els suggeriments d'aquest matí, un dels nens ha demanat si el consistori podia acabar de construir els edificis inacabats que hi ha a la ciutat. "Clar en aquest punt se'ls ha explicat que això depèn de les promotores particulars, s'escapa de l'àmbit competencial de la institució", ha assenyalat Anna Freixa. La petició d'alguns alumnes per reobrir la piscina del Lledó també s'ha explicat que no seria possible perquè, de moment, l'ajuntament no disposa d'una dotació econòmica que ho permeti. 


El Consell d'Infants es reuneix 3 o 4 cops l'any, però les classes de cicle superior de primària treballen també les propostes al centre durant el curs escolar. En la seva majoria, els qui en formen part són nens i nenes d'entre 10 i 12 anys. Els escollits per formar-ne part són sempre els delegats de cada classe de 5è i 6è. 
 

Els participants al Consell d'Infants són els delegats de classe de 5è i 6è de les escoles de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Participació