Propietaris de gossos de Berga alerten de menjar amb claus i verí al carrer

Ramon Bajona afirma que la Policia Local està actuant per solucionar el problema que és un cas aïllat

per Redacció , 7 de febrer de 2015 a les 20:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A una setmana per finalitzar la campanya informativa sobre la nova ordenança municipal que regula la tinença d'animals domèstics a la via pública, alguns veïns han explicat als informadors, que hi ha diversos llocs on els gossos corren perill a la ciutat. Segons aquests mateixos han explicat a NacióBerguedà, s'han trobat plats de pernil plens de claus a dintre, així com verí. Aquest darrer, s'ha localitzat, principalment, a la part baixa del passeig de la Pau, més avall del parc infantil, i a sota dels matolls, han concretat. 


Una informació, han precisat, que urgentment s'ha traslladat al regidor responsable de la campanya, Ramon Bajona, que, d'altra banda, ha assegurat a aquest diari que s'hi està treballant. Al respecte, ha volgut deixar clar que “no és una cosa normal, sinó un cas aïllat” a Berga, tot i que, per poc que sigui, s'ha de solucionar. En aquest aspecte, ha afirmat que “qualsevol informació és bona”, i ha assegurat que la Policia Local ho està investigant.

 
Durant aquest darrer mes, els dos informadors han recorregut diversos barris de la ciutat en diferents horaris per donar a conèixer la campanya, així com la normativa, que preveu multes de fins a 900 euros. Segons han explicat, “tothom és molt receptiu” i sembla que la campanya de conscienciació està funcionant. Malgrat això, les zones amb més excrements segueixen essent les menys accessibles, i aquest és un tema sobre el qual s'haurà de seguir treballant. 


A hores d'ara, han explicat, la majoria de gent amb gossos ja coneix les línies mestres de la campanya, de manera que la major part de la feina és recordar-la, donar bosses per a recollir els excrements, enganxar cartells de la campanya als parcs i jardins, i repartir paperetes als veterinaris, botigues d'animals i als vianants.

 

Participació