Propietaris de gossos de Berga alerten de menjar amb claus i verí al carrer

Ramon Bajona afirma que la Policia Local està actuant per solucionar el problema que és un cas aïllat

Redacció
07 de febrer del 2015
Actualitzat el 08 de febrer a les 17:52h
576_1284626594gossos
576_1284626594gossos | Josep Maria Costa

A una setmana per finalitzar la campanya informativa sobre la nova ordenança municipal que regula la tinença d'animals domèstics a la via pública, alguns veïns han explicat als informadors, que hi ha diversos llocs on els gossos corren perill a la ciutat. Segons aquests mateixos han explicat a NacióBerguedà, s'han trobat plats de pernil plens de claus a dintre, així com verí. Aquest darrer, s'ha localitzat, principalment, a la part baixa del passeig de la Pau, més avall del parc infantil, i a sota dels matolls, han concretat. 

Una informació, han precisat, que urgentment s'ha traslladat al regidor responsable de la campanya, Ramon Bajona, que, d'altra banda, ha assegurat a aquest diari que s'hi està treballant. Al respecte, ha volgut deixar clar que “no és una cosa normal, sinó un cas aïllat” a Berga, tot i que, per poc que sigui, s'ha de solucionar. En aquest aspecte, ha afirmat que “qualsevol informació és bona”, i ha assegurat que la Policia Local ho està investigant.

 
Durant aquest darrer mes, els dos informadors han recorregut diversos barris de la ciutat en diferents horaris per donar a conèixer la campanya, així com la normativa, que preveu multes de fins a 900 euros. Segons han explicat, “tothom és molt receptiu” i sembla que la campanya de conscienciació està funcionant. Malgrat això, les zones amb més excrements segueixen essent les menys accessibles, i aquest és un tema sobre el qual s'haurà de seguir treballant. 

A hores d'ara, han explicat, la majoria de gent amb gossos ja coneix les línies mestres de la campanya, de manera que la major part de la feina és recordar-la, donar bosses per a recollir els excrements, enganxar cartells de la campanya als parcs i jardins, i repartir paperetes als veterinaris, botigues d'animals i als vianants.
Arxivat a