La llista del PDECat encapçalada per Sabata concorrerà a les eleccions com a Junts per Berga

En el sopar amb una quarantena d'associats, l'alcaldable ha comptat amb el suport de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president del PDECat, David Bonvehí

31 de gener del 2019
Actualitzat el 19 de març a les 12:27h
L'alcaldable de Junts per Berga, Jordi Sabata, amb la consellera Àngels Chacón.
L'alcaldable de Junts per Berga, Jordi Sabata, amb la consellera Àngels Chacón. | Pilar Màrquez Ambròs
Jordi Sabata ha presentat aquest dijous al vespre la seva candidatura com a alcaldable per Berga als associats del PDECat. La llista que encapçalarà Sabata, i de la qual encara no s'han fet oficials més noms, concorrerà a les eleccions sota les sigles de Junts per Berga. En el sopar amb una quarantena d'associats, Jordi Sabata ha comptat amb la presència de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president del PDECat, David Bonvehí. Sabata ha defensat que vol configurar una llista i un projecte "transversal" que aglutini "associacions, empresaris i, especialment, ciutadans". 

Jordi Sabata ha destacat la seva condició de candidat independent amb "ganes i il·lusió" de transformar la ciutat, i "fer un salt al futur que només serà possible entre tots", ha resumit. "Volem situar la ciutat dins del primer cercle de qualitat de la xarxa de ciutats del país", ha assenyalat Sabata, que ha dit que la manera d'aconseguir-ho era construir una candidatura "de manera col·lectiva". David Bonvehí li ha expressat el suport de la direcció del partit i ha recordat que el PDECat concorrerà a les municipals d'arreu del país amb la marca Junts per Catalunya.

"Ens presentem a les eleccions municipals amb una fórmula que és diferent que la dels partits clàssics, que permet visualitzar que la proposta electoral que fem als ajuntaments és molt més transversal i oberta; i que intenta acostar-se més que mai a la ciutadania", ha manifestat Bonvehí. El president del PDECat ha elogiat Sabata perquè és una persona que "té aquesta característica de la transversalitat, d'obrir-se a la ciutat". "Des del partit, estem molt contents que encapçali aquesta candidatura que pot tenir molts bons resultats a Berga", ha afegit Bonvehí.  

La consellera Chacón li ha expressat també el seu suport. Chacón ha dit que el partit entén que aquest dijous no es presentava només una candidatura, sinó "un projecte per Berga". La consellera ha afirmat que "per la transversalitat professional i per la implicació que se li veu, Jordi Sabata és un candidat ideal". Segons Chacón, el jove Sabata "té tot el recolzament des d'aquesta conselleria, perquè té les idees molt clares i per aquesta implicació. Una implicació que agraeixo a una persona amb aquestes qualitats personals i professionals". 
 
Els noms de la llista de Jordi Sabata s'aniran coneixent de manera progressiva a mesura que aquesta es vagi confeccionant. "Volem que cada persona que es decideixi a fer un pas endavant tingui el seu moment per exposar les seves idees", ha apuntat Sabata. 
 

Jordi Sabata amb el president del PDECat, David Bonvehí, la consellera Àngels Chacón i el president del PDECat de Berga, Ramon Bajona. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
Jordi Sabata de 34 anys és enginyer tècnic en Telecomunicacions i té el grau superior de cant clàssic i contemporani. A més, d'un màster de gestió cultural i un postgrau de polítiques culturals. La seva candidatura vol suposar un punt d'inflexió en el camí del PDECat, partit hereu de Convergència Democràtica, per recuperar l'alcaldia de Berga, que l'any 2015 va perdre per un grapat de vots. 
 
Antoni Biarnés, el cap de llista del partit a les eleccions de 2015, ja va proposar a Sabata formar part de la candidatura en aquell moment, malgrat que la petició no va prosperar. També Juli Gendrau s'havia plantejat el nom de Jordi Sabata en els seus mandats. 
Arxivat a