El berguedà Martí Vilà, un dels afectats per l'expulsió del Reus del futbol professional

El jugador del filial es manté a l'entitat, si bé la situació del club li impossibilitarà tornar a jugar a Segona A aquesta temporada

Redacció
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:02h
Martí Vilà en un partit contra l'Almeria.
Martí Vilà en un partit contra l'Almeria. | LaLiga
Final tràgic per al CF Reus Deportiu. El jutge de Disciplina Social ha acordat aquesta setmana l'expulsió temporal de 3 anys del Reus de la competició professional i li imposa una multa accessòria de 250.000 euros per l'incompliment dels deures adquirits amb els seus futbolistes. Un dels afectats per la nova situació del CF Reus Deportiu és el defensa berguedà Martí Vilà que, per tant, aquesta temporada no tornarà a jugar a segona divisió A. 

Amb tan sols 14 jugadors del primer equip inscrits, aquesta temporada el Reus Deportiu ha hagut de confiar en diversos futbolistes del filial com Vilà. Martí Vilà va fitxar pel filial del club reusenc a l'estiu, el CF Reus B Cambrils. I, de moment, hi continuarà. Des del mes d'agost, havia jugat 17 partits amb el Reus-Cambrils, a tercera divisió, i dos matxs a Segona A contra l'Almeria i el Granada. Martí Vilà prové de les categories inferiors del Futbol Club Barcelona. 

La resolució és clara
 
El jutge de Disciplina Social considera en la documentació on decideix l'expulsió del Reus Deportiu que ha quedat indubtablement acreditat l'incompliment del Reus dels deures o compromisos adquirits amb els seus jugadors, "amb la gravíssima conseqüència addicional que sis d'ells han tingut d'abandonar el club".
 
A banda, el mateix jutge considera que la venda del Reus a US Real State Investment no salva el club, ja que "el sanejament -presumpte o real, total o parcial, creïble o no- d'una entitat després d'haver realitzat el fet infractor i haver-se beneficiat d'ell no pot tenir efectes enervadors de la sanció".
 
La conseqüència "necessària i automàtica" segons l'organisme, és la sanció d'expulsió de la competició professional. Aquesta expulsió es fixa com a temporal -i no definitiva-, i no en el seu grau màxim, com proposa l'instructor que demanava 5 anys, sinó en el mínim, que és de 3 anys. Tanmateix, també se li imposa al club de la capital del Baix Camp una multa econòmica de 250.000 euros.
 
LaLiga informa que el CF Reus Deportiu pot interposar recurs davant del Tribunal Administratiu de l'Esport en el termini de quinze dies hàbils, a comptar de l'endemà de la notificació.