L’Exploratori de Recursos de la Natura proposa un curs per descobrir els usos de la neu

La formació de 30 hores es farà en diversos indrets del Berguedà i la Cerdanya

Redacció
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:17h

Esquiadors en una estació d'esquí. Foto: Boí Taüll Resort


L'Exploratori de Recursos de la Natura centre un dels seus cursos, els propers dies 2 i 16 de febrer, en l'estudi de la neu com a recurs natural. La formació tindrà lloc al Pavelló de Suècia de Berga, amb sortides al Parc Natural Cadí-Moixeró i l'estació d'esquí de la Molina, amb l'objectiu de presentar la neu com una font de proveïment d'aigua, a més d'un indret d'esplai i de gaudi per a l'esport d'hivern. Durant les sessions, també es tractarà la problemàtica pel risc d'accidents i generació d'allaus. 

El curs "Explora la neu" constarà de sessions teòriques i pràctiques per conèixer la formació de la neu i el seu aprofitament com a reserva d’aigua, i en segon lloc, per estudiar la prevenció del risc d’allaus, i els protocols d'actuació en salvaments. Es realitzarà un taller sobre la identificació d'empremtes d’animals i l’observació del seu hàbitat.

Així mateix, també s’ha programat una sortida per saber com funciona la creació de neu artificial per cristal·lització. La formació està oberta a tothom, però els estudiants universitaris hi poden obtenir el reconeixement de crèdits ECTS i, de cara al professorat de primària i secundària, aquest curs forma part del Pla de Formació Permanent del professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L'equip docent està format per Pere Oller, director de Geoneu Risk; Jordi Garcia Petit, director del parc Natural Cadí-Moixeró; Joan Casòliva, geòleg i alpinista; Albert Soler, membre del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat, Enric Mont, Enginyer Mecànic i Josep Font i Dolors Grau, membres del Departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC de la UPC. El curs consta de 30 hores, 20 presencials i 10 per Internet. 

Programa del curs 'Explora la neu' de l'Exploratori de Recursos de la Natura