Els Mossos busquen un menor que va fugar-se del centre terapèutic Valldaura

El jove de 16 anys feia poc que havia arribat al centre berguedà, on va ser-hi ingressat en règim obert a mitjan gener

Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat el 30 de gener a les 12:37h

Masia Valldaura. Foto: CTE Valldaura


Els Mossos d'Esquadra busquen un menor de 16 anys, veí de la Seu d'Urgell, que s'hauria escapat el passat 21 de gener del centre terapèutic de Valldaura, en terme municipal d'Olvan (Berguedà), han confirmat fonts policials a NacióBerguedà. El menor feia poc que havia arribat al centre berguedà, on va ser-hi ingressat en règim obert per ordre judicial, el passat 14 de gener. 

El jove va fugar-se del centre amb dos amics més i, a hores d'ara, se'n desconeix la ubicació. Amb tot, l'última connexió a Internet del jove va ser divendres passat a Barcelona. La tutela del noi, que havia amenaçat el seu pare amb un ganivet l'estiu passat, correspon des de setembre a la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. 

El centre terapèutic manté que hauria posat en marxa els protocols de fuga habituals en aquests casos i donat l'alarma als Mossos d'Esquadra quan el jove no va aparèixer en l'entorn més immediat, després de comprovar-ne l'absència. Valldaura és una institució terapèutica i educativa especialitzada en resoldre problemàtiques de joves, com drogodependències i trastorns de conducta.