Berga obre la convocatòria per al 45è concurs de cartells de la Patum 2019

Els participants podran presentar les seves propostes fins al 5 d’abril

Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:00h

Passacarrers de Patum de dissabte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'Ajuntament de Berga ha aprovat les bases reguladores de la 45a edició del Concurs de cartells anunciadors de la Patum, que se celebrarà del 19 al 23 de juny de 2019. Es tracta d'un certamen artístic per escollir l'obra que anunciarà les festes de Corpus d'enguany mitjançant la selecció d'una sèrie de propostes finalistes escollides per un jurat qualificador que seran sotmeses a votació popular, en última instància, per triar-ne la guanyadora. El termini per a la presentació d'obres és obert i cada participant podrà presentar un màxim de dos treballs que hauran de ser originals, inèdits i anònims. El format serà vertical, de 38 x 60 centímetres, i les obres hauran de presentar-se sobre un suport de cartró ploma d'uns 5 mil·límetres de gruix. En totes les propostes caldrà incloure-hi obligatòriament la inscripció Ciutat de Berga - La Patum - Corpus 2019. Els treballs podran ser elaborats amb qualsevol tècnica artística, però la proposta presentada haurà de ser el resultat de l'obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats que poden comportar els dissenys realitzats amb tècniques de relleu o collage a l'hora de ser reproduïdes o impreses. 
 
El certamen manté la dotació econòmica dels premis 
 
Els participants podran presentar les seves propostes fins al 5 d'abril, a les 2 del migdia. El lliurament de les obres es realitzarà a l'Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer Mare de Déu dels Àngels, número 7. Aquest any, es mantindrà la dotació econòmica dels premis del certamen corresponent al primer premi (1.000 euros) i a l'accèssit (300 euros).

L'augment de l'import econòmic dels premis és una iniciativa que es va adoptar en l'edició anterior, a proposta del Patronat de la Patum, per tal d'incentivar la participació al concurs. 
 
L'obra guanyadora s'escollirà per votació popular 
 
Un jurat tècnic revisarà les propostes participants per comprovar el compliment de les bases en la seva totalitat. Així, tots els treballs que incompleixin qualsevol dels requisits establerts seran desqualificats i no s'inclouran en el procés de selecció de les obres finalistes que portarà a terme el jurat qualificador. Aquest jurat estarà format per set persones relacionades amb l'àmbit de les arts visuals i plàstiques, així com amb la festa berguedana. 
 
El jurat seleccionarà entre tres i cinc obres finalistes que s'exposaran a l'Oficina de Turisme de Berga del 14 al 28 d'abril. El cartell guanyador s'escollirà a través de votació popular i el resultat es donarà a conèixer durant la celebració del Ple de l'Ascensió, que es farà el 2 de juny, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Berga. 
 
Les bases del 45è Concurs de cartells de la Patum de 2019 es poden consultar al web oficial de la Patum, al web municipal i en aquest enllaç
Arxivat a