L'any 2018 hi va haver dos morts en accidents de trànsit al Berguedà

En el conjunt de les comarques centrals, van morir a les carreteres un total de 25 persones amb especial incidència a la C-25

28 de gener del 2019
Actualitzat a les 21:00h

Accident mortal a la C-16 per culpa d'una roca (arxiu).. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Dues persones han perdut la vida aquest 2018 en dos accidents de trànsit al Berguedà. Aquesta és una xifra lleugerament inferior a la que es va registrar el 2017, quan n'hi va haver tres. El 2016 no va morir ningú en una via interurbana, malgrat que sí que hi va haver un accidental mortal en via urbana, segons el balanç que n'han fet els responsables del Servei Català de Trànsit (SCT) i dels Mossos d'Esquadra a la regió central. 

Un veí de Roda de Ter de 38 anys va morir el mes de juny quan una roca va caure sobre la carretera C-16 i va impactar sobre la furgoneta que conduïa. En segon lloc, una dona de 53 anys va morir al juliol en un accident de trànsit a Graugés (Avià) quan el vehicle va sortir tot de la via a la carretera BV-4135. També va morir un veí de Berga en un xoc frontal amb un camió a l'N-260 a la Cerdanya, a finals del mes de juny. 

Malgrat que el tram de Cercs de la C-16 entre Berga i Bagà acostuma a registrar accidents, cap dels sinistres mortals ha tingut lloc en aquest punt. 

La sinistralitat a les carreteres centrals i al conjunt de Catalunya

En el conjunt de les comarques centrals, van morir a les carreteres un total de 25 persones, un 44% més que al 2017. Al Bages, es van registrar 9 víctimes, 8 en via interurbana i 1 en via urbana, mentre que a Osona van perdre la vida a les carreteres un total de 13 accidents, 10 de les quals en vies interurbanes i 4 en vies urbanes. En línies generals, les vies centrals amb més víctimes han estat la C-25 amb set víctimes, seguida per la C-17 i la C-55. Les franges d'edat que registren més mortalitat són de 35 a 44 anys i de més de 74. Ni al Solsonès ni al Moianès s'ha registrat cap accident mortal l'últim any. 

Un total de 175 persones han mort en 149 accidents mortals a les carreteres catalanes el 2018, el que representa un 20% més de la xifra de morts i un increment del 18% pel que fa als accidents mortals en comparació amb el mateix període de l'any passat.