El Museu Reina Sofia dedicarà una exposició a l'estiu gosolà de Picasso

La mostra tindrà lloc a finals d'any en el marc d'un gran projecte internacional impulsat pel Museu Picasso de París sobre la relació de l'artista amb la Mediterrània

Redacció
28 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:30h
Picasso retratat per Gjon Mili.
Picasso retratat per Gjon Mili. | Gjon Mili
El Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid dedicarà una exposició a l'estada a Gósol de Pablo Picasso (Màlaga, Espanya, 1881 – Mougins, França, 1973) a finals de l'any 2019. L'exposició temporal es farà en el marc d'un gran projecte internacional del Museu Picasso de París sobre la relació de l'artista amb la Mediterrània, una iniciativa que va iniciar-se l'abril de 2017 i que fins a finals d'aquest any propiciarà exposicions de les diferents etapes de Picassos a més de 40 pinacoteques de França, Espanya, Itàlia, Grècia, Turquia, Xipre i Marroc. 

L'exposició que acollirà el Museu Reina Sofia durant la tardor i l'hivern de 2019, farà concretament un repàs a un moment importantíssim del malagueny, la seva estada a Gósol l'any 1906. 

La breu estada a Gósol de l'artista malagueny no només va ser decisiva per la recerca artística de Picasso, sinó també per a tota l'evolució posterior de l'art del segle XX. Tot i que només hi va passar 80 dies, va representar el final d'una etapa d'investigació i el despertar d'una nova era. Poc després de tornar a París, de fet, Pablo Picasso va pintar una de les seves grans obres, Les senyoretes d'Avinyó. A Gósol, l'artista ja va realitzar algunes de les obres més significatives de l'art modern i de les més commovedores de tots els temps: embolcallades en el misteri de l'espai intemporal, de colors entre ocre, carn i rosa salmó amb tocs de gris. 

El Museu Reina Sofia ja té en la seva col·lecció permanent algunes obres destacades de Picasso, entre elles el simbòlic Gernika (1937). També va ser el Museu Reina Sofia el centre d'art que va acollir Cap de noia jove, el quadre pintat a Gósol i valorat en més de 27 milions d'euros que tenia en propietat el banquer Jaime Botín i que va ser decomissat el 31 de juliol de 2015 dins d'un vaixell que es dirigia a Còrsega.