Posen barreres per tancar les carreteres dels Rasos i Coll de Pal mentre hi treballa la llevaneus

Fins ara quan la màquina estava realitzant els treballs de neteja, els conductors podien circular-hi al darrere causant situacions de perill o entorpint aquesta tasca

28 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:58h

Carretera d'accés als Rasos de Peguera l'hivern passat (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La Diputació de Barcelona ha col·locat una barrera a la carretera BV-4243 dels Rasos de Peguera i una altra a la BV-4024 de Coll de Pal per poder tancar aquestes vies mentre la màquina llevaneus hi fa treballs de neteja en cas de nevada. Fonts de la Diputació han explicat que l'ús que es farà de la barrera és exclusiu per evitar incidents per l'estretor i les condicions d'ambdues vies quan la màquina està fent tasques de neteja. Així, s'abaixa quan la llevaneus comença a treure la neu del tram i tornar a alçar-se quan la carretera queda lliure. 

La barrera de la BV-4243 s'ha col·locat al punt quilòmetric número 7, mentre que la de Coll de Pal s'ha posat al punt quilòmetric 14, a prop del Xalet de Coll de Pal. "Fins ara quan la màquina llevaneus estava realitzant els treballs de neteja de la neu, els conductors podien circular-hi al darrere, i això podia causar dificultats", han explicats fonts de l'ens a aquest mitjà. Aquest nou sistema de barrera ja està funcionant amb normalitat a ambdues vies i no contempla cap altra funcionalitat que no sigui la de permetre el pas de la llevaneus sense que altres vehicles n'entorpeixin la tasca. 

Ambdues vies pateixen sovint les inclemències meteorològiques de l'hivern. Tant és així que la BV-4024 acostuma a quedar restringidia a la circulació quan hi ha molta neu durant els mesos de més fred. Per la seva banda, els caps de setmana la carretera dels Rasos és molt concorreguda per la presència de persones que pugen a gaudir-hi de la neu, malgrat que l'antiga estació d'esquí romangui tancada.  
 
Arxivat a