Medi Ambient

Berga entrega les targetes per a la càrrega de vehicles elèctrics a la ciutat

Berga va estrenar fa uns mesos el seu primer punt de càrrega per a vehicles amb un sistema d'autonomia elèctrica o híbrida

per Redacció, Berga, 28 de gener de 2019 a les 13:20 |

Punt de servei per a vehicles elèctrics, a la plaça Cim d'Estela de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'auge de vehicles amb un sistema d'autonomia híbrid ha comportat que cada vegada més ciutats i pobles s'adaptin a un sistema de recàrrega que permet que els vehicles amb aquestes característiques puguin desplaçar-se pel territori. Berga va estrenar el seu primer punt de càrrega per a vehicles elèctrics el passat mes de març a la plaça Cim d'Estela i n'ha ubicat un altre a la plaça Font del Ros, si bé aquest últim encara no es troba en funcionament. Les persones interessades en utilitzar el punt de subministrament per a vehicles elèctrics poden sol·licitar des d'aquest mes de gener la targeta a l'ajuntament. Fins ara podien accedir al punt de prova de la zona de Cal Carreras aquelles persones que ja disposaven de la targeta d'un altre municipi adherit a la xarxa de l'Aliança de Municipis per la interoperabilitat. El tràmit pot fer-se presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), situada a la casa consistorial. 


El lliurament de la targeta de càrrega als conductors de vehicles elèctrics es farà a partir d'una petició que ha de realitzar el titular de cada vehicle. Per sol·licitar-ho, caldrà completar un formulari i adjuntar el Document Nacional d’Identitat (DNI) i el permís de circulació.

La targeta tindrà una validesa de sis mesos i també permetrà utilitzar les estacions de recàrrega dels municipis que formen part de la xarxa per la interoperabilitat impulsada per l’Institut Català dEnergia (ICAEN). Per tal de facilitar l’accés dels usuaris i usuàries als punts de recàrrega, l’ICAEN disposa d'un visor d'estacions de recàrrega. Es tracta d'una eina que permet visualitzar el mapa de punts de recàrrega i també ofereix informació de la seva disponibilitat en temps real.

Sistema de recàrrega semiràpida 

L'Ajuntament de Berga ha instal·lat dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics ubicats a la zona del Passeig de la Indústria i la Font del Ros amb l’objectiu de promoure la mobilitat elèctrica. De moment, l'any passat va posar-se en funcionament el punt de recàrrega de la zona del passeig de la Indústria, situat concretament a la plaça Cim d'Estela, a mode de prova pilot per tal de donar a conèixer el servei entre els usuaris i usuàries. És un sistema de recàrrega semiràpida (22kw) per a cotxes i furgonetes. Els conductors i conductores que necessitin carregar els seus vehicles poden fer-ne ús durant dues hores, ja que és el temps màxim d’estacionament establert per garantir la rotació de vehicles. 

 

Participació