El barri de Santa Eulàlia reclama millores en l'enllumenat, l'asfaltat i les voreres

L'alcaldessa inhabilitada Montse Venturós ha assistit a la 50a assemblea anual de l'associació de veïns d'aquesta zona de Berga

28 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:27h
Barri de Santa Eulàlia de Berga (arxiu).
Barri de Santa Eulàlia de Berga (arxiu). | Aida Morales
El barri de Santa Eulàlia, un dels més poblats de la ciutat de Berga, ha reclamat millores en l'enllumenat i el manteniment dels carrers en la 50a assemblea anual de l'associació de veïns, celebrada aquest diumenge. A la reunió hi va assistir l'alcaldessa inhabilitada Montse Venturós que va respondre a queixes i suggeriments. El president de l'entitat veïnal, Rafael Febrero, ha explicat a NacióBerguedà que el barri reclama millores en l'enllumenat perquè hi ha punts on els nous llums led dels fanals no són suficients i deixen els vianants en la foscor. Els veïns de Santa Eulàlia també demanen que s'intervingui en l'asfaltat i l'estat de les voreres amb actuacions d'adequació i manteniment. 

Rafael Febrero ha afirmat que l'alcaldessa ha escoltat les peticions veïnals i s'ha compromès a "arreglar tot allò que puguin". Segons Febrero, Venturós els va assegurar que estudiaran la qüestió de l'enllumenat que preocupa molts veïns perquè hi ha punts on no hi ha suficient claror. En alguns casos, com a la placeta de Santa Eulàlia, és perquè els arbres fan ombra als fanals. Però en general no convenç la substitució de les bombetes estàndard per leds. L'Ajuntament de Berga ha destinat 1,6 milions d'euros aquest mandat per la substitució de l'enllumenat a tota la població. 

Una altra preocupació és l'estat general dels carrers. Els veïns de Santa Eulàlia han reiterat  així, en la reunió, la necessitat de millorar el ferm dels carrers i fer una millor adequació de les voreres. Motiu pel qual l'alcaldessa inhabilitada ha asseverat que el consistori té previstes obres d'asfaltat dels carrers de cara al bon temps amb una partida de 300.000 euros. "Ens ha dit que hi ha una subvenció per arreglar carrers que permetrà actuar-hi de cara a l'estiu", ha detallat Febrero. 

Una altra de les peticions que han fet els veïns ha estat relativa a la cura de les moreres que hi ha al barri i que embruten la via pública. "Hi ha arbres que o bé s'han de canviar o bé s'han de podar més sovint", ha apuntat Rafael Febrero. Durant la reunió, segons ha relatat Febrero, també s'ha posat sobre la taula el fet que Endesa estigui redactant el projecte per treure dues torres elèctriques de llum del bloc de pisos 53 i la pista poliesportiva. 

Així mateix, s'ha demanat que es realitzi un tallafoc darrere dels blocs d'habitatge de Santa Eulàlia 3. "És qüestió de parlar amb el propietari dels terrenys dels horts que hi ha allà i demanar-li que talli la mala herba que hi ha en aquest punt, perquè allò suposa un perill quan hi ha cremes als horts i, en alguna ocasió, ens hem trobat amb què fins i tot han vingut els Bombers", ha comentat Febrero. 

El president de l'associació de veïns assenyala que és conscient que "l'ajuntament no podrà assumir totes les peticions, és impossible que ho resolgui tot, perquè hi ha altres barris a la ciutat" però confia que "sí que es pugui anar actuant en alguns fronts, si no és ara, d'aquí a uns mesos". 

Trasllat del Punt Òmnia

L'Associació de Veïns, que data de 1976, també planeja canviar de lloc el punt Òmnia del barri. "El tenim a l'Hotel d'Entitats, però el traslladarem on hi ha el local de l'associació perquè es disposarà de més espai", ha manifestat Febrero. 
Arxivat a