L'EMMB engega el VI Projecte Simfònic amb Oleguer Ayamí al capdavant

L'estil principal serà el barroc i els assajos començaran aquest cap de setmana

Redacció
06 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:58h
Com en les darreres edicions, l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) comença a escalfar els motors per presentar el 19 d'abril l'esperat Concert Simfònic, que aglutina totes les seccions instrumentals de l'escola amb l'objectiu de formar una orquestra simfònica temporal, i donar una nova perspectiva musical als alumnes. 

Aquesta sisena edició del Projecte Simfònic que es començarà a treballar aquest cap de setmana, però, estarà dirigida per Oleguer Ayamí, i tindrà la col·laboració de la violinista berguedana Alba Roca. Ayamí arrossega una gran trajectòria musical i en direcció d'orquestres, amb experiència a l'Ensemble Vocal Sëquence de Ginera, a l'òpera de Bienne Soleure i exercint com a professor a diverses escoles. 

De fet, l'EMMB cada vegada presenta més projectes simfònics organitzats per la mateixa escola, per tal d'oferir la possibilitat a l'alumnat de complementar la seva educació musical amb l'experiència de formar part d'un projecte d'aquestes característiques. En aquest sentit, l'EMMB també la considera una activitat “d'escola” per la gran quantitat d'especialitats instrumentals que mou i per la col·laboració de bona part del professorat. 

En el cas del sisè Projecte Simfònic d'enguany, es continuarà indagant en la diversitat musical, amb especial interès sobre l'estil barroc a través de dos grans músics, Georg Friederich Händel i Johann Sebastian Back. D'altra banda, també s'intentarà “tastar el tango” i mostrar l'èpica present de les partitures de John Williams, un dels grans compositors de bandes sonores de 'blockbusters'. El repertori, segons ha manifestat l'EMMB, servirà per tocar partitures interessants, tant pels compositors, com per la varietat de “gèneres, formes i textures”, i per analitzar els criteris històrics que les rodegen. 
Arxivat a