Gironella i Moianès s'imposen a la primera fase de la VI Copa Cangur a la UPC

La fase final, a la que han accedit els equips guanyadors, tindrà lloc el dia 7 de març al TecnoCampus de Mataró

Redacció
25 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:15h
La UPC va acollir la primera fase de la Copa Cangur.
La UPC va acollir la primera fase de la Copa Cangur. | UPC
Un total de 26 equips, formats per set estudiants de secundària, van competir dijous, 24 de gener, a la UPC Manresa, en la primera fase de la VI Copa Cangur, un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) i adreçat a alumnes de segon i tercer d'ESO.

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (Av. de les Bases de Manresa, 61-73), de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), és seu internacional de la primera fase de la VI Copa Cangur, que es realitza arreu de Catalunya, acollint centres de la Catalunya Central i fins i tot d'Andorra. El concurs compta cada any amb més participants, als que sedueix plantejant reptes amb puntuació dinàmica, com la borsa que depèn de l'oferta i al demanda.

Un total de 30 equips, procedents de les comarques del Bages, del Berguedà i d'Osona, així com d'Andorra la Vella, estaven inscrits a les proves que es van desenvoluparan a la UPC Manresa durant dos torns: a les 10 i a les 12 h, però, finalment, els 4 equips andorrans no hi van poder participar per culpa de la neu.

Formats per set alumnes, cada equip disposava de 60 minuts per resoldre 12 problemes. Els grups competeixen entre ells contra rellotge i amb gran pressió, ja que la puntuació per a cada problema resolt es va modificant segons es desenvolupa el concurs. Aquest disseny del concurs el fa molt emocionant i provoca que l'alumnat participant estableixi estratègies de joc i que pensi i debati amb profunditat els problemes resolts.

L'equip de l'INS Pere Fontdevila de Gironella i el de l'INS Moianès van ser els guanyadors de la primera fase de la VI Copa Cangur de matemàtiques a la UPC Manresa. 
 
La fase final de la Copa Cangur, a la que han accedit els equips guanyadors, tindrà lloc el dia 7 de març al TecnoCampus de Mataró.