Clàudia Sabata completa el podi a la Copa d'Espanya d'esprints d'esquí de muntanya

Baqueira Beret ha acollit la primera cita del circuit estatal d'esquí de muntanya

Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:54h
Clàudia Sabata, al podi de la prova d'sprint.
Clàudia Sabata, al podi de la prova d'sprint. | FEDME
Baqueira Beret ha estat l'escenari aquest cap de setmana de l'estrena de la copa d'Espanya d'esquí de muntanya en les modalitats de cursa vertical i d'esprint. Clàudia Sabata va ocupar la tercera posició del podi d'esprints en categoria femenina per darrere de l'andalusa Ana Alonso i de Júlia Casanovas. 

En el primer cap de setmana del circuit dos esquiadors de la FEEC que ja havien demostrat estar en bona forma en les darreres setmanes van penjar-se l'or: Pere Rullan i Pau Coll.
 

Tres esquiadors de la FEEC, al podi de la cursa vertical Foto: FEDME


La cursa vertical va ser l'escenari d'una nova exhibició del solleric Pere Rullan, que està duent a terme un curs fantàstic quan les proves s'enfilen cap amunt. En un traçat que replicava el mateix recorregut de la copa del món de Baqueira de fa dos anys, Rullan va ser el més ràpid en superar els 720 metres de desnivell positiu fins al Tuc Deth Dossau i va deixar enrere un grup format per tres esquiadors catalans: Pau Coll, que es va penjar la plata; Nil Cardona, medallista de bronze; i Jordi Alís, campió de la copa catalana de la disciplina i que a la Vall d'Aran va haver de conformar-se amb la quarta posició.

En categoria femenina la victòria va ser per a l'andalusa Ana Alonso en un podi que va comptar amb la presència de Marta Riba, tercera classificada. Alonso també va vèncer la prova d'esprint, completant un primer cap de setmana perfecte. En aquesta modalitat la seva principal rival va ser Júlia Casanovas, que la va perseguir de prop a la baixada, en el podi completat per la berguedana Clàudia Sabata. La berguedana va quedar en cinquena posició a la cronoescalada. 

En categoria masculina d'esprints el més ràpid va ser Pau Coll, qui competeix com a Sub 23 però que sens dubte ja està plenament consagrat a l'elit de l'esquí de muntanya. Coll va ser el més ràpid de tots els participants i va imposar-se davant Jordi Alís, segon, i l'andorrà Marc Font, tercer.

La copa d'Espanya prossegueix el seu camí mentre Boí Taüll ja es prepara per prendre el relleu de Baqueira Beret i acollir els campionats d'Espanya d'esquí de muntanya que se celebraran del 7 al 10 de febrer.