El Patronat de l'Hospital es reuneix per debatre l'adjudicació del lloguer del TAC

Es posarà sobre la taula la proposta de resolució de l'òrgan de govern pel contracte de prestació del servei | El TAC va espatllar-se fa vuit mesos i els usuaris han de desplaçar-se fins a Manresa per fer-se la prova

24 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:54h
Reunió del patronat de l'hospital en una imatge d'arxiu.
Reunió del patronat de l'hospital en una imatge d'arxiu. | Pilar Màrquez Ambròs
El Patronat de l'Hospital Sant Bernabé de Berga debatrà l'adjudicació del contracte de lloguer del TAC aquesta nit. Segons ha pogut saber NacióBerguedà, l'òrgan ha convocat una sessió extraordinària per procedir a "l'adjudicació del contracte, per emergència, de la prestació del servei de diagnosi per la imatge (TAC)". En aquesta trobada, es posarà sobre la taula la proposta de resolució d'adjudicació de l'òrgan de govern, així com un informe jurídic i els informes tècnics de la gerència i l'autoritat sanitària. 

L'alcalde accidental, Oriol Camps, va explicar fa una setmana que, des del consistori, hi havia previst llogar un TAC "en pocs dies", i va dir que, paral·lelament, s'estaven fent totes les gestions necessàries per comprar-lo. L'aparell es va espatllar fa més de mig any i els usuaris han de desplaçar-se fins a Manresa per fer-se la prova. 

Fa vuit mesos que l'Hospital Sant Bernabé de Berga no té TAC i les 13 associacions de veïns van dir prou la setmana passada i van assegurar que farien front comú per exigir celeritat a l'ajuntament. La manca d'aquest aparell de diagnòstic obliga els usuaris a haver-se de desplaçar fins a Manresa per fer-se la prova i això, asseguren, suposa "un trasbals" pels malalts i les seves famílies. Asseguraven que si, en un termini de 10 dies no se solucionava el problema, no descartaven la via de les mobilitzacions. La reunió està convocada a les 8 del vespre i és tancada al públic i als mitjans de comunicació. 

El Patronat de l'Hospital Sant Bernabé està format per un representant de cada un dels grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Berga, dos representants del Consell Comarcal del Berguedà, un del Bisbat de Solsona i dos representants de la ciutadania. El govern de Berga no té previst valorar el resultat de la sessió extraordinària fins divendres al migdia quan s'ha convocat una atenció als mitjans. 

Fonts mèdiques van apuntar a aquest mitjà el mes d'octubre que el lloguer d'un TAC podia costar uns 15.000 euros mensuals, una xifra similar al cost actual del conveni que s'ha establert amb Althaia per derivar els pacients berguedans a Manresa. El cost de la compra d'un TAC s'enfilaria a uns 240.000 euros.