Catalunya Central: 232 avisos en un any per persones que caminaven per vies ràpides

En els últims mesos hi han hagut diversos incidents amb persones que caminen de matinada per la C-25 i C-16 | El 20 de gener, la policia catalana va denunciar un home que ho feia per la C-25, a l'altura de Sant Fruitós de Bages

Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de gener a les 17:41h

Un agent dels Mossos d'Esquadra de la divisió de Trànsit. Foto: Albert Segura


Des de gener de 2018, el telèfon 112 ha rebut un total de 232 trucades avisant de persones que caminaven pel voral de vies ràpides a les Comarques Centrals, al Bages principalment la C-16 i la C-25, autovies on és prohibit anar a peu. Aquests avisos, a més a més, s'han produït en la major part de les ocasions en hores de nit o matinada, amb un increment notable els darrers mesos. En el mateix període s'han registrat 24 atropellaments.

Des dels Mossos d'Esquadra es vol recordar que, a banda d'estar prohibit i poder er denunciable, circular a peu per autovies és molt perillós per propi infractor, ja que els vehicles circulen a alta velocitat, i també pels conductors i ocupants dels vehicles. En cas d'avaria o accident, es recorda que cal posar-se elements reflectants i situar-se fora de la via mentre s'espera el suport en carretera.

Denúncia per caminar a la C-25

En aquesta línia, els mossos van denunciar administrativament, el passat dia 20 de gener, un home per caminar per la C-25 a l'altura de Sant Fruitós de Bages. A quarts de set del matí del passat diumenge es van rebre diverses trucades al telèfon d'emergències 112 que informaven que hi havia una persona caminant pel voral de la carretera C-25, a l'altura del punt quilomètric 140, dins el terme municipal de Sant Fruitós de Bages. A més, la persona no portava cap element reflectant ni lluminós.

Quan els agents el van localitzar, el van traslladar fora de la via i el van denunciar administrativament  per caminar per una autovia.

En els últims mesos hi han hagut diversos incidents amb persones que caminen de matinada per la C-25 i C-16. Aquest fet constitueix una infracció administrativa, a més de posar en greu perill la pròpia vida, ja que la persona pot acabar atropellada.

Per tant, des dels Mossos d'Esquadra es recorda que s'ha d'evitar caminar pels vorals de les vies ràpides, sobretot en condicions de visibilitat reduïda. En cas de necessitat s'ha de fer amb elements reflectants i si és possible fora de la calçada de la carretera.