VÍDEOS El vent deixa a Berga una ràfega de més de 100 km/h

Protecció Civil manté en alerta el pla Ventcat en tot l'àmbit català perquè encara es poden registrar ratxes de vent de més de 90 quilòmetres per hora durant la tarda | A Guardiola de Berguedà, ha caigut un arbre a terra a la carretera B-402 i ha tombat uns cables de mitja tensió

Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat el 25 de gener a les 19:02h

Una ventada aixecant la neu d'una teulada, a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Les previsions s’han complert aquest dijous i el vent ha bufat amb moltes ganes a Berga. En concret, s'ha registrat una ràfega molt intensa de 101 km/h, segons l'estació de MeteoBerga. Al Santuari de Queralt, s'ha registrat una ratxa de vent de 135 km/h a primera hora del matí, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). 
 
Protecció Civil manté en alerta el pla Ventcat en tot l'àmbit català perquè encara es poden registrar ratxes de vent de més de 90 quilòmetres per hora durant la tarda, sobretot a les comarques del Pirineu i Prepirineu, com al Berguedà. En canvi, ha rebaixat a prealerta el Neucat, perquè no s'esperen més nevades significatives i per la reducció d'incidències. També està en prealerta el pla Procicat per fort onatge a l'Empordà.

A Guardiola de Berguedà, ha caigut un arbre a terra a la carretera B-402, al camí de la finca de la Vilella i l'incident ha fet despenjar-se uns cables de mitja tensió. Dues dotacions de Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets pels volts de quarts de 12 del migdia. A continuació, la companyia de subministrament s'ha fet càrrec de l'actuació. A la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug s'han quedat sense llum almenys durant mitja hora prop d'aquesta hora. 

En els següents vídeos es pot observar la velocitat que ha agafat el vent a l'alt Berguedà aquest dijous: