El porta a porta pateix diverses afectacions per la nevada

Es manté suspès el servei a Sant Julià de Cerdanyola i la Pobla de Lillet; mentre que a Berga, Bagà, Avià, Cercs, Vilada, Guardiola, Sant Jordi i la Rodonella s'està portant a terme al llarg del matí en les zones accessibles

24 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:23h
Un bujol al barri vell de Berga aquest matí.
Un bujol al barri vell de Berga aquest matí. | Pilar Màrquez Ambròs
El servei de recollida de residus porta a porta continua afectat per la nevada que ha caigut amb força al Berguedà durant la nit i matinada. L'ens comarcal ha informat que el servei de recollida de la fracció de rebuig s'ha portat a terme a Berga aquest dijous, des de dos quarts d'11 del matí. El servei s'ha realitzat en els llocs de fàcil accés, tenint en compte les condicions de mobilitat i la seguretat del personal. A les 12 del migdia ha començat la recollida d'envasos a Avià i Vilada. En ambdues poblacions, el camió passa habitualment a partir de les 6 del matí, mentre que a la capital del Berguedà la recollida és nocturna. 

En les poblacions de l'alt Berguedà, el servei s'intenta reprendre al llarg del matí per tal de restablir-ne la normalitat. És el cas de Bagà, Guardiola de Berguedà, Cercs, Sant Jordi i al Rodonella. A la Pobla de Lillet, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Corneli i Sant Josep el porta a porta es manté suspès. 

Fonts del Consell Comarcal del Berguedà han agraït aquest matí en una nota "l'esforç i comprensió de la ciutadania". Els responsables de l'organisme han recordat que, en cas d'urgència, els residus poden portar-se a les diferents àrees d'emergència que hi ha distribuïdes als municipis.