FOTOS La neu i el gel dificulten la circulació als carrers de Berga

L'Ajuntament no ha habilitat contenidors de potassa per evitar que "l'excés" de sal danyi el paviment dels carrers | Hi ha plaques de gel a totes les carreteres locals del Berguedà i el Lluçanès, segons fonts del Servei Català de Trànsit

24 de gener del 2019
Actualitzat el 25 de gener a les 0:30h
Estat de la baixada de l'hospital per la neu i el gel.
Estat de la baixada de l'hospital per la neu i el gel. | Pilar Màrquez Ambròs
La neu i el gel afecten la circulació als carrers de Berga. La baixada de l'Hospital Sant Bernabé de Berga es troba tallada al trànsit aquest matí per l'important gruix de neu i per evitar les possibles patinades de vehicles en un tram molt inclinat. També presenten grans plaques de gel altres punts de la ciutat, si bé s'hi pot circular amb precaució, com la Ronda Moreta, el carrer Quim Serra o la pujada del passeig de la Indústria, a tocar de l'Hotel Ciutat de Berga.

En alguns punts més allunyats del nucli urbà, com la zona de la drecera de Queralt, el camí que va del polígon de la Valldan a la carretera BV-4241 en direcció a Sant Llorenç de Morunys i a zones de la part alta del barri vell, està resultant especialment complicat circular-hi. A més, veïns del carrer Santa Bàrbara s'han queixat a NacióBerguedà, de les condicions del vial on, asseguren, que no s'ha fet estesa de sal. 

L'Ajuntament de Berga no ha habilitat cap punt de recollida de sal per evitar que "l'excés" de potassa danyi el paviment. Però sí que la brigada municipal, asseguren fonts oficials, treballa durant el matí repartint sal en els punts més complicats de la ciutat. Fora de la capital del Berguedà, hi ha afectades diverses carreteres de la comarca. Hi ha tallades la BV-4024 entre Bagà i Coll de Pal i la BV-4031 entre Castellar de N'Hug i el Coll de la Creueta. Les cadenes són necessàries en cinc carreteres com la BV-4243 a Castellar del Riu, la BV-4242 a Berga, la BV-4025 a Fígols, la BV-4022 a la Nou de Berguedà i la BV-4021 a Sant Julià de Cerdanyola. 

El porta a porta, una situació complexa
 
El servei del porta a porta als diferents punts del Berguedà, on ahir va quedar anul·lat per la nevada, està vivint un matí complex. Està suspès a la Pobla de Lillet, Sant Corneli, Sant Josep i a Sant Julià de Cerdanyola. També ha estat suspès a Bagà fins que s'ha pogut realitzar a partir de la 1 de la tarda.

A Berga, Avià i Vilada, seguint el calendari de fraccions marcat al calendari - de rebuig i envasos, respectivament -, la recollida es farà només en els carrers on hi puguin accedir els camions.

Així mateix, es realitzarà el servei a Guardiola de Berguedà, Cercs, Sant Jordi i la Rodonella. Durant el matí, el Consell Comarcal del Berguedà ha actualitzat en diverses ocasions l'estat d'aquest servei, amb noves afectacions a mesura que s'ha complicat la circulació pel gel a vies, carrers i carreteres. 
 

Aspecte de la Ronda Moreta aquest matí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Neu a l'hospital. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Neu al passeig de la Indústria. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Circulació difícil per les plaques de gel en algunes vies. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Neu a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Plaça de les Fonts de Berga després de la nevada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a