Ivan Camps, Gerard Morales i Lluís Ruiz, els més ràpids al Trail Rocacorba

La madrilenya Paula Cabrerizo s'imposa en categoria femenina a la marató individual

Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:02h
Ivan Camps, campió de la marató del Trail Rocacorba.
Ivan Camps, campió de la marató del Trail Rocacorba. | Ferran Soler

Canet d'Adri ha acollit aquest diumenge una nova edició del Trail Rocacorba marcada per la pluja, el vent i la boira. Una cursa més exigent que mai que comptava amb tres distàncies diferents per les muntanyes de Rocacorba amb la Marathon com a cita estrella amb 38 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu.

Tres corredors han sigut els més ràpids de la jornada, corrent junts pràcticament durant tot el recorregut i aconseguint baixar de les quatre hores malgrat la dificultat del terreny. El berguedà Ivan Camps ha compartit trajecte amb Gerard Morales i Lluís Ruiz, que estaven inscrits en la modalitat de la marató per equips. Tots tres, per tant, s'han endut la victòria del Trail Rocacorba amb un registre de 3:53:11. José Antonio Pérez (4:03:09) i Isaac Riera (4:05:56) han pujat al podi de la marató individual masculina per darrere de Camps, mentre que el podi per equips l'han completat els tàndems formats per Robert Masó i Jordi Casadellà (4:14:32) i Jordi Abadia i Javier Carrascosa (4:21:24).

En categoria femenina Paula Cabrerizo ha dominat a plaer la prova amb un triomf nítid amb més de mitja hora de marge sobre les seves perseguidores. La madrilenya ha acabat la marató en 4:36:09, liderant un podi integrat també per Ester Franch (5:12:08) i Daniela Surugiu (5:57:54). La victòria en la modalitat d'equips se l'han endut Alfonsina Peppa i Marta Batalla (5:35:42) per davant de Lisi Martí i Yolanda Echevarría (5:54:43) i Célia Trévisan i Carole Sérisier (6:13:38).
 

Mònica Vives, campiona del Trail Rocacorba en la marató mixta per equips Foto: Oriol Batista


En la modalitat mixta per equips també hi ha hagut noms ben coneguts al capdavant de la cursa. Mònica Vives s'ha endut la victòria al costat de Javier Gallardo (4:47:21), Ona Sociats i Gerard Artés (4:52:22) han estat segons i Manu Vilaseca i Abdelkadous Mouj han tancat el podi (5:42:05).

La distància de trail (30 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell positiu) ha tingut com a guanyadors a Mireia Pons (per davant de Jenny Arasil i Irene Fuertes) i Carlos Galobardes, qui ha superat a Oscar Carrasco i Marc Carós. La distància Express (20 quilòmeters i 900 metres de desnivell positiu) ha comptat amb corredors de renom i una cursa masculina especialment disputada, amb triomf final d'Abel Carretero per davant d'Arnau Aranda i del campió del món d'skyrunning Pere Aurell. De la seva banda, Anna Comet s'ha endut la victòria en categoria femenina superant amb claredat a Nicole Millar i Sarah Hansson.

La propera cita de la temporada de Klassmark, organitzador del Trail Rocacorba, serà el 10 de febrer amb la celebració de la Montserrat Skyrace.