El vent pren protagonisme a la neu al Berguedà

La nevada d'aquesta nit ha deixat 13 centímetres de gruix a Berga | El santuari de Queralt registra una ràfega de vent de 135 quilòmetres/hora poc després de tres quarts de 9 del matí, la segona més alta del país

24 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:08h
Nevada a Berga aquest matí.
Nevada a Berga aquest matí. | Pilar Màrquez Ambròs
El vent ha pres el protagonisme a la neu en les darreres hores. El santuari de Queralt registra una ràfega de vent de 135 quilòmetres/hora poc després de tres quarts de 9 del matí, la segona més alta del país. Amb els carrers encara nevats, la ventada ha bufat amb força a primera hora del matí. El fenomen s'ha moderat a mesura que han avançat les hores. Però a Berga, les ventades poden resultar intenses durant tot aquest dijous. Amb aquesta previsió, l'Ajuntament de Berga ja va emetre dimecres una nota on es recomana tancar bé les portes i finestres dels habitatges i evitar deixar testos, plantes i altres objectes a les terrasses i façanes dels immobles per evitar-ne el seu despreniment a la via pública. A més, també caldrà vigilar els elements del mobiliari urbà, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. 

Malgrat que l'alerta del pla Ventcat ja estava activa ahir a la tarda, la ventada podrà afectar aquest matí qualsevol punt del territori amb un elevat risc al Berguedà, al Solsonès i a la Cerdanya. Els Bombers han fet 16 sortides aquesta nit arreu del territori per serveis relacionats amb el vent entre les 8 del vespre d'aquest dimecres i les 8 d'aquest dijous.

La majoria de serveis han estat per retirar elements inestables en edificis o de la via pública, però cap ha estat greu. Al llarg d'avui, les ratxes poden ser fortes i arribar als 90 quilòmetres per hora, sobretot a les cotes més elevades del Pirineu.

13 centímetres de neu a Berga

La nevada que aquesta nit ha afectat diversos punts del Berguedà, i que ha caigut també amb força a Berga i al baix Berguedà, ha provocat que el consell comarcal hagi suspès 15 línies de transport escolar amb un total de 302 alumnes afectats. Durant el vespre la nevada s'ha intensificat en punts del Prepirineu i, a Berga, ha deixat 13 centímetres de neu en tres hores. 
 

Neu a Berga Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Un veí de Berga netejant l'entrada de casa seva aquest matí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a