Nevada

VÍDEO 302 alumnes sense escola per la nevada

Durant el vespre la nevada s'ha intensificat en punts del Prepirineu i, a Berga, ha deixat 13 centímetres de neu en tres hores

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 24 de gener de 2019 a les 07:00 |
Nevada a Bagà.
La nevada que aquesta nit ha afectat diversos punts del Berguedà, i que ha caigut també amb força a Berga i al baix Berguedà, ha provocat que el consell comarcal hagi suspès 15 línies de transport escolar amb un total de 302 alumnes afectats. La decisió s'ha pres a última hora de la nit, "una vegada avaluada la mobilitat al territori" i "amb l'objectiu d'evitar tot risc innecessari", segons han informat fonts de l'ens. 

Hi ha quatre línies afectades de primària: la de Saldes a l'Escola Serrat Voltor de Vallcebre; la de la Nou de Berguedà a l'Escola Sant Salvador de Cercs; la de Sant Corneli a l'Escola Sant Salvador de Cercs i la de Castellar de n'Hug a l'Escola Lillet Antoni Güell. 


També s'han anul·lat 14 línies de transport escolar de secundària. Concretament, les que arriben a l'Institut Alt Berguedà des de Sant Julià de Cerdanyola, Castellar de n'Hug, la Pobla de Lillet, Gósol, Saldes, Vallcebre i Guardiola de Berguedà, i les que tenen com a destí els centres secundaris de Berga des de Borredà, Vilada, Cercs, la Nou de Berguedà, la Pobla de Lillet, Montmajor, l'Espunyola i Avià. A més, queda afectada la línia de transport escola que va a l'Escola d'Educació Especial Santa Maria de Queralt. 
 
El consell comarcal informarà aquest matí dels canvis que hi pugui haver, en cas de qualsevol altra afectació.  


Durant el vespre, la nevada s'ha intensificat en punts del Prepirineu. A Berga ha deixat 13 centímetres de neu en 3 hores. 
 

Nevada a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

La nevada a Berga ha deixat 13 centímetres en tres hores. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

 

 

Participació