VÍDEO 302 alumnes sense escola per la nevada

Durant el vespre la nevada s'ha intensificat en punts del Prepirineu i, a Berga, ha deixat 13 centímetres de neu en tres hores

24 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:13h
Nevada a Bagà.
Nevada a Bagà. | CCBerguedà
La nevada que aquesta nit ha afectat diversos punts del Berguedà, i que ha caigut també amb força a Berga i al baix Berguedà, ha provocat que el consell comarcal hagi suspès 15 línies de transport escolar amb un total de 302 alumnes afectats. La decisió s'ha pres a última hora de la nit, "una vegada avaluada la mobilitat al territori" i "amb l'objectiu d'evitar tot risc innecessari", segons han informat fonts de l'ens. 

Hi ha quatre línies afectades de primària: la de Saldes a l'Escola Serrat Voltor de Vallcebre; la de la Nou de Berguedà a l'Escola Sant Salvador de Cercs; la de Sant Corneli a l'Escola Sant Salvador de Cercs i la de Castellar de n'Hug a l'Escola Lillet Antoni Güell. 

També s'han anul·lat 14 línies de transport escolar de secundària. Concretament, les que arriben a l'Institut Alt Berguedà des de Sant Julià de Cerdanyola, Castellar de n'Hug, la Pobla de Lillet, Gósol, Saldes, Vallcebre i Guardiola de Berguedà, i les que tenen com a destí els centres secundaris de Berga des de Borredà, Vilada, Cercs, la Nou de Berguedà, la Pobla de Lillet, Montmajor, l'Espunyola i Avià. A més, queda afectada la línia de transport escola que va a l'Escola d'Educació Especial Santa Maria de Queralt.