La neu suspèn la recollida porta a porta i afectarà el transport escolar dijous al matí

Si el temps millora, els serveis afectats tornaran a realitzar-se amb normalitat al llarg del matí

Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 23:19h
Un bujol nevat.
Un bujol nevat. | Ivan Genescà
El Consell Comarcal del Berguedà ha suspès el porta a porta a Berga, Avià Vilada i als municipis de l'alt Berguedà fins aquest dijous a les 10 del matí. 

L'ens comarcal havia explicat aquesta tarda que la recollida es realitzaria "amb normalitat" a Berga, Avià i Vilada; i a Gironella, Olvan, Casserres i Puig-reig "sempre que les condicions meteorològiques" ho permetessin. Però finalment, als municipis on la recollida es fa de nit, el servei no s'ha pogut realitzar per la nevada. També s'ha hagut de posposar a l'alt Berguedà aquest matí. Si el temps millora, la recollida es reprendrà demà. 

Transport escolar 
 
Les rutes de transport escolar també es veuran afectades a la comarca per l'estat actual de les carreteres. Se suspèn així el transport per als alumnes de Gósol, Saldes, Vallcebre, el Càmping i el Collet amb 19 infants afectats. També hi haurà retard en l'hora de recollida de nens i nenes a la Pobla de Lillet i a Castellar de n'Hug amb 27 alumnes afectats. El bus sortirà de la Pobla a dos quarts de 9.

Així mateix, hi haurà retard a l'hora de sortida del taxi de Sant Julià de Cerdanyola fins que la carreteresa estigui en condicions amb 9 alumnes afectats. Es registrarà també afectació al transport de secundària a l'Institut de l'Alt Berguedà de Bagà.