La neu obliga a circular amb cadenes pel Túnel del Cadí i afecta carreteres de l'alt Berguedà

També es troben afectades les carreteres C-563 entre Gósol i Josa del Cadí i B-4243 de Castellar del Riu als Rasos de Peguera i hi ha tallades la BV-4024 de Coll de Pal i la BV-4031 del Coll de la Creueta

Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:12h

Un ciclista circulant aquest dimecres per una carretera de Catalunya. Foto: Adrià Costa


La neu caiguda aquest dimecres al Berguedà i, en altres comarques del país, ha complicat la circulació a les proximitats del Túnel del Cadí, a la carretera C-16, entre Guardiola de Berguedà i Bellver de Cerdanya (Cerdanya). A última hora d'aquest vespre és obligatori circular amb cadenes pel Túnel del Cadí. A la tarda s'ha aixecat la restricció del pas de camions que ha impedit el pas de vehicles pesats per aquesta via durant bona part del dia. 

També es troben afectades les carreteres C-563 entre Gósol i Josa del Cadí i B-4243 de Castellar del Riu als Rasos de Peguera. En ambdues vies s'han d'utilitzar cadenes. Així mateix, la BV-4024 de Coll de Pal i la BV-4031 del Castellar de n'Hug al Coll de la Creueta es troben tallades al trànsit per les condicions meteorològiques. 

La neu provoca alteracions a una trentena de carreteres de la xarxa viària aquest dimecres quarts de 8 del vespre. En l'àmbit català, les cadenes són obligatòries en 25 vies. Les principals, a banda de les ja esmentades que passen per la comarca del Berguedà, són la C-28 a l'Alt Àneu, la C-13 a Sort, la N-145 a la Seu d'Urgell, la N-230 a Vilaller, la N-260 al Pont de Suert i Pont del Cantó. 

Pas restringit de camions al Túnel del Cadí
 
A més de l'ús obligatori de cadenes, està restringida la circulació de vehicles de tercera categoria a la N-260 entre Bellver de Cerdanya i el Pont de Bar i entre Soriguera i Ribera d’Urgellet, al Túnel del Cadí (C-16), i a la C-162 a Urús. A la N-230 es manté restringida la circulació de camions articulats entre Vilaller i Vielha.
 
Així mateix, hi ha restricció de vehicles pesants, sense que calgui l'ús de cadenes, a la N-260 a Sort, a la N-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra i també a la N-260r a Bellver de Cerdanya.