El Berguedà es tenyeix de blanc amb la primera nevada destacada de l'any

Els flocs de neu han començat a caure de bon matí i han causat afectacions en carreteres, carrers, transport escolar i serveis com el porta a porta

23 de gener del 2019
Actualitzat el 24 de gener a les 4:37h
Nevada a Berga.
Nevada a Berga. | Marta Vilalta
La primera nevada destacada de l'any ha arribat aquest dimecres a Berga i també a la resta de la comarca. Els flocs de neu han començat a caure de bon matí en punts de tot el Berguedà. A la capital de comarca s'han registrat 2 centímetres de precipitació a mig matí. La neu ha causat circulació lenta i problemes circulatoris al Polígon de la Valldan prop de les 9 del matí.
 


També ha generat diversos accidents lleus a Berga per patinades de vehicles. L'incident més destacat ha estat el d'un camió que no ha pogut frenar i ha topat almenys contra dos vehicles i una senyal de trànsit a l'Avinguda del Canal, segons fonts de la Policia Local. 
 

Un dels cotxes que s'ha endut per endavant el camió que ha patinat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


En l'àmbit comarcal, la nevada ha acabat obligant a suspendre 21 rutes de transport escolar amb un total de 350 alumnes afectats. També s'ha suspès el servei de recollida de deixalles porta a porta a l'alt Berguedà. El Consell Comarcal del Berguedà ha informat que la mesura es prenia "per causes meteorològiques" i "fins que els accessos permetin reprendre'l", afectant Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Cercs i Sant Julià de Cerdanyola. 
 
Als voltants de les 10 del matí, la nevada ha afluixat però ha continuat caient de manera suau i intermitent fins al migdia. En aquest sentit, l'Ajuntament de Berga ha activitat a primera hora un dispositiu a causa de la nevada format per un vehicle llevaneu i d'estesa de fundent. El personal de la Brigada Municipal ha realitzat, a més, l'estesa de sal a les artèries principals de la ciutat. En fer-se fosc, la neu ha tornat a caure amb ganes sobre la capital de comarca i ha emblanquinat carrers i places amb major intensitat. 
 
Durant el dia també s'han mobilitzat els serveis municipals de molts municipis de la comarca com Gironella, Puig-reig o Guardiola de Berguedà per netejar carrers i espais públics.