La nevada afecta 350 alumnes i 21 rutes de transport escolar del Berguedà

El Consell Comarcal del Berguedà ha suspès el servei de recollida porta a porta a Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Cercs i Sant Julià de Cerdanyola

23 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:31h
Estesa de sal als carrers de Berga.
Estesa de sal als carrers de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La nevada ha afectat 21 rutes de transport escolar amb un total de 350 alumnes. Les rutes que han patit algun tipus d'incidència per les inclemències meteorològiques són cinc rutes de primària i 11 de secundària amb un total de 253 alumnes que donen servei als centres de Vallcebre, l'Escola Sant Salvador de Cers, l'Escola Lillet de la Pobla de Lillet, l'Escola Gira-Sol, l'Institut Alt Berguedà de Bagà, l'Escola Vedruna de Berga, l'Institut Guillem de Berguedà, l'Institut Serra de Noet i l'Institut Pere Fontdevila de Gironella que ha suspès les classes a mig matí. 

Les inclemències meteorològiques també han afectat 3 rutes d'Educació Especial amb 29 alumnes que donen servei a l'Escola d'Educació Especial Santa Maria de Queralt de Berga. En una majoria dels casos, el Consell Comarcal del Berguedà ha suspès o bé retornat a casa els alumnes dels itineraris esmentats. 

Així mateix, la neu ha obligat a suspendre el servei de recollida de deixalles porta a porta a l'alt Berguedà. El Consell Comarcal del Berguedà ha informat que la mesura es prenia "per causes meteorològiques" i "fins que els accessos permetin reprendre'l". Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Cercs i Sant Julià de Cerdanyola són els municipis afectats.