Esquerra Berga demana consensuar canvis en el projecte de millora de la C-16

Els republicans lamenten la manca de debat per part de la CUP i reclamen una reunió urgent amb la resta de formacions polítiques de la ciutat

Redacció
22 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:46h
Retencions a la C-16.
Retencions a la C-16. | Pilar Màrquez Ambròs
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha realitzat dues consideracions sobre el nou projecte del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per la carretera C-16, amb un tercer carril reversible. La formació ha demanat una reunió urgent amb tots els grups polítics de la ciutat per consensuar quins canvis són necessaris. 
 
La primera de les consideracions d'ERC fa referència a la proposta que es presenta per a l'entrada centre de Berga. En el projecte es volen construir dues rotondes elevades sobre el terreny i la carretera, per així permetre la comunicació entre les dues bandes de la via. Els republicans entenen que l'impacte ambiental i paisatgístic d'aquesta opció no es pot permetre i que cal apostar per opcions menys agressives cap a l'entorn de la ciutat. A més, asseguren que una alternativa ben plantejada obre opcions per millorar la comunicació entre la ciutat i el barri de Casampons, on es troba l'Escola de Santa Eulàlia. 
 
"Hem de pensar que el tram de Berga es construeix amb la intenció de perdurar en el temps i que per tant, passarà a formar part de la façana de la nostra ciutat. És, doncs, necessari que el construïm de la millor manera possible", expliquen des de la formació republicana a través d'un comunicat.
 
La segona consideració fa referència a la informació que ha arribat a la ciutat sobre els treballs que s'han desenvolupat aquest darrer any sobre aquest projecte. "Amb els terminis actuals, tenim certa sensació d'anar a contrarellotge i d'estar mancats de temps per a reaccionar i proposar canvis. Quan s'inicien debats importants és quan més cal debatre, però no només als despatxos, especialment al carrer", afirmen. 
 

Detall del projecte d'ampliació de la C-16 al seu pas per Berga. Font: ERC Berga

 
Els representants d'ERC a la ciutat, amb tres regidors al plenari, assenyalen que era responsabilitat de l'equip de govern de la CUP d'haver traslladat tota la informació a la ciutat per així començar un debat "molt necessari i important", així com posar els recursos tècnics a treballar "per arribar a la millor opció per la ciutat".
 
Per aquest motiu, han demanat una reunió urgent amb tots els grups polítcs per consensuar les actuacions que poden ajudar a incidir en el projecte actual i adaptar-lo a les necessitats de futur de la ciutat. "Sabem que els grups polítcs de la ciutat i altres entitats tenen inquietuds semblants i, per tant, és fàcil que ens posem a la feina amb el mateix objectiu", reiteren. 
Arxivat a