El PDECat de Puig-reig critica la falta d'inversió del govern local

El principal grup de l'oposició subratlla en un comunicat que "les despeses de personal i càrrecs electes han augmentat el 29%" des del 2015

Redacció
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 21:29h

L'antiga Biblioteca de Puig-reig se situa a la plaça Nova, en ple centre urbà. Foto: Arxiu


El grup del PDECat (CiU) de Puig-reig, a l'oposició, s'ha mostrat crític amb els pressupostos per al 2019 aprovats aquest gener per l'executiu de Junts per Puig-reig, que governa amb majoria. El partit ha explicat en un comunicat que hi troben a faltar inversions pel que fa a "la generació d'activitat econòmica com ara al Polígon del Saltet o la millora a la zona comercial" i que "cal buscar solucions, generar oportunitats i llocs de treball, així com tirar endavant projectes engrescadors que facin avançar Puig-reig com a poble". 

El grup del PDECat explica que, si bé el govern "ha fet bandera d'uns pressupostos de 6,2 milions, molt superior als pocs més de 3 milions que es pressupostaven els darrers anys", els comptes per a enguany inclouen projectes que "fa anys que s'arrosseguen".

"Ningú ens assegura que aquest 2019 sí que es duran a terme, de fet no en tenim cap esperança", exposen en el comunicat. L'oposició critica projectes com el de l'antiga biblioteca que ha de convertir-se en una sala polivalent, perquè argumenta que "després d'un procés participatiu en què hi va participar un 0,3% de la població de Puig-reig, s'ha acabat decidint dur a terme un projecte molt similar al que ja va presentar l'anterior equip de govern a principis de 2015". 

Així mateix, el grup del PDECat també adverteix que, pel projecte de la restauració de la Torre Nova de Cal Pons, "s'han demanat 436.000 euros a l'estat espanyol en relació a l'1,5% cultural que ningú assegura que arribin". Els representants del PDECat afegeixen, a la nota, que des del seu partit, sempre han defensat "un projecte integral de restauració, i els ajuts FEDER del 2016 eren la gran oportunitat per aconseguir-ho, demanant un total de 700.000 euros". Lamenten així que "l'equip de govern optés per demanar-ne només 200.000 euros per refer la teulada i deixar l'obra a mitges, quan la Diputació de Barcelona finançava el 25% de l'obra i es podia optar a altres subvencions per aconseguir el 100% de la mateixa, tal com s'ha fet amb el xalet del Catllaràs a la mateixa comarca". "En definitiva, van fer un pedaç", denuncien des de l'oposició puig-reigenca.  

El PDECat recorda que "el gran projecte de la legislatura serà un col·lector d'aigües residuals per valor de 516.000 euros". En el sentit que, en aquest projecte, "resulta més costosa la infraestructura per accedir a l'indret afectat que no pas l'obra en si" i que consideren que el col·lector "es pot arreglar buscant altres alternatives més econòmiques i que provoquin un impacte paisatgístic menor a la façana del poble que dona al Llobregat". 
 
D'altra banda, el principal grup de l'oposició a Puig-reig subratlla que "les despeses de personal i càrrecs electes han augmentat el 29%" des del 2015. "Pensem que aquest tipus de despeses fixes no han d'augmentar si no hi ha més ingressos que ho justifiquin", apunten. 
Arxivat a