Berga convoca el jovent per treballar el nou Pla Local de Joventut

L'Ajuntament creu que els joves tenen molt a dir sobre les polítiques municipals que els afecten

Redacció
05 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:42h
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Berga vol plasmar les demandes i necessitats reals dels joves al nou Pla Local de Joventut (PLJ), que substituirà el del 2011. Per això, aquest divendres 6 de febrer ha convocat una trobada oberta de treball a l'Hotel d'Entitats per tal de recollir el màxim nombre d'opinions possibles i encarar les línies força del projecte que ha de començar. 

Pel que fa al disseny i planificació del nou pla, que estarà operatiu des del 2015 al 2019, la regidoria ha fet ús de les directrius del nou Pla Nacional de Joventut de Cataunya, ententent les polítiques que s'hi inclouen com un marc de referència per aplicar a la ciutat de Berga. No obstant això, el nou pla vol incloure l'experiència i anàlisi previ de la regidoria i de persones expertes, així com la veu del jovent del municipi. En aquest punt, l'Ajuntament de Berga també vol incloure en aquest pla, el punt de vista de l'adolescència, entenent l'etapa des dels 12 anys fins als 16, ja que són edats en què es comparteixen la majoria dels espais amb bona part jovent -entès dels 16 als 29-. D'altra banda, ha indicat el consistori, es considera “important” començar a treballar ja amb aquest col·lectiu adolescent perquè serà part del públic a qui també afectaran les polítiques de joventut en els propers quatre anys. 

Davant de tot això, i segons afirma l'Ajuntament, el seu objectiu final és treballar per la “plena emancipació i participació” de les persones joves en les polítiques municipals, així com permetre construir “comunitat” i treballar per una societat més socialment justa. Pel consistori, les persones joves també han de tenir protagonisme i s'han d'empoderar per tal de reclamar un paper “actiu” en el conjunt de la ciutadania. Per això, la regidoria convida tots els joves a participar d'aquesta trobada i dir la seva pel que fa al nou Pla. 
Arxivat a