Jordi Sabata ja és l'alcaldable del PDECat a Berga

Encapçalava l'única candidatura i ha rebut el 85% dels vots

16 de gener del 2019
Actualitzat el 19 de març a la 13:51h
Jordi Sabata, alcaldable del PDECat a Berga.
Jordi Sabata, alcaldable del PDECat a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Jordi Sabata (Berga, 1983) serà alcaldable del PDECat a la ciutat en les eleccions municipals de 2019. L'assemblea local del partit l'ha proclamat aquest vespre amb un 85% dels vots. El jove berguedà encapçalava l'única candidatura a les primàries i ha sumat 29 vots a favor i 5 en contra entre els 34 associats que s'han reunit aquest dimecres a la seu local del PDECat. La militància l'ha ratificat així com a candidat pels comicis, després que l'executiva local n'avalés la candidatura el passat 4 de desembre.

Jordi Sabata ha valorat la confiança rebuda i el vot favorable d'una majoria. "Estic molt satisfet pel resultat, és il·lusionant veure que hi ha gent que té ganes de tenir una opinió; gent que té ganes de construir un projecte col·lectiu", ha afirmat Sabata. El qui serà cap de llista del PDECat a les eleccions del mes de maig és independent i no milita al partit. Així mateix, Sabata ha assegurat tenir "la il·lusió" de construir "un projecte de futur per a la ciutat". "Hem de fer un salt al futur considerable, i crec que podem tenir totes les eines per configurar aquest projecte", ha afirmat l'alcaldable. 

Jordi Sabata s'ha mostrat disposat a començar a treballar a partir d'ara ja en una llista que sigui transversal i renovada. Fins ara, ha assegurat que ha "acumulat coneixement" per "construir el projecte des del partit i des de fora, que sigui de totes les persones i que sigui potent". 

"Que el PDECat decideixi posar un independent com a cap de llista, això ja és renovació, aquí ja tenim una certa feina feta", ha apuntat. En aquest sentit, ha assenyalat també que "la transversalitat és important per una lògica pura: hem de construir un equip que sigui de totes les persones". 
 

Grup de militants del PDECat amb Jordi Sabata, al centre de la imatge. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El flamant candidat no ha donat a conèixer encara cap nom de l'equip que l'acompanyarà, però ha assegurat que el proper pas serà treballar en la llista i preparar el programa a partir de les propostes que rebi de veïns i entitats. Sabata ha evitat entrar a fer valoracions sobre l'actual equip de govern de la CUP. "Hi haurà temps per fer-ho. No es tracta de destruir-ho tot, s'ha de veure què han fet bé, destacar-ho, i valorar què hi podem aportar nosaltres", ha asseverat. 

El president del comitè local, Ramon Bajona, ha recordat que l'executiva va avalar Jordi Sabata per poder presentar-se com a candidat perquè no és associat del partit. Bajona s'ha mostrat satisfet amb el resultat favorable de la votació d'aquest vespre. "Estem satisfets perquè aquesta és la proposta que havíem treballat des del principi", ha manifestat. 

Jordi Sabata de 34 anys és enginyer tècnic en Telecomunicacions i té el grau superior de cant clàssic i contemporani. A més, d'un màster de gestió cultural i un postgrau de polítiques culturals. La seva candidatura vol suposar un punt d'inflexió en el camí del PDECat, partit hereu de Convergència Democràtica, per recuperar l'alcaldia de Berga, que l'any 2015 va perdre per un grapat de vots. 

Antoni Biarnés, el cap de llista del partit a les eleccions de 2015, ja va proposar a Sabata formar part de la candidatura en aquell moment, malgrat que la petició no va prosperar. També Juli Gendrau s'havia plantejat el nom de Jordi Sabata en els seus mandats. 
Arxivat a