Inauguració de l'exposició Parelles Artístiques a Berga per combatre l'estigma en salut mental

El projecte consisteix en fomentar experiències creatives per la salut mental amb parelles formades per dos artistes, un dels quals amb problemes de salut mental

Redacció
16 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:12h
Una obra del projecte Parelles Artístiques.
Una obra del projecte Parelles Artístiques. | Adrià Costa
Berga inaugura la quarta edició del projecte Parelles Artístiques al Berguedà a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet aquest dimecres, a dos quarts de 8 del vespre. El projecte consisteix en experiències creatives per la salut mental, la creació i la posterior exposició a la comarca d'unes obres realitzades per parelles artístiques formades per dos artistes, un d’ells amb problemes de salut mental i vinculat a recursos i serveis que hi estan relacionats. El projecte té l'objectiu de permetre a persones amb trastorn de salut mental desenvolupar la part més creativa. 

La iniciativa s'inclou en el pla comarcal Stop Stigma Salut Mental Berguedà, i ha estat treballada amb la comissió de Salut Mental i coordinada pel Consell Comarcal del Berguedà.  
 
La inauguració serà conduïda per la presidenta d'ASFAM, Rosa Circuns i comptarà amb la intervenció de la consellera comarcal de l'àrea d'Atenció a les Persones, Anna Maria Serra, el coordinador del servei de rehabilitació comunitària del Berguedà i representant dels serveis de Germanes Hospitalàries Sagrat cor Martorell, Josep Tristany, la representant del BBVA i antiga Caixa Manlleu, Meritxell Garcia Peixoto, diferents membres de les parelles artístiques participants i també amb l'actuació d'una parella que ha creat una peça musical. En les pròximes setmanes, es portarà a terme una subhasta de les obres de l'exposició.