L'històric Göteborg fitxa el gironellenc Ferran Sibila com a segon entrenador

El club suec va fer oficial aquest dilluns la incorporació del berguedà després que aquest arribés diumenge a la ciutat

15 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:51h
El gironellenc Ferran Sibila, segon entrenador del Göteborg.
El gironellenc Ferran Sibila, segon entrenador del Göteborg. | IFK Göteborg.
El tècnic gironellenc Ferran Sibila enceta una nova aventura professional amb el fitxatge com a segon entrenador de l'històric club de futbol IFK Göteborg. El club suec va fer oficial aquest dilluns la incorporació del berguedà després que Ferran Sibila arribés diumenge a la ciutat. 

Ferran Sibila ha estat segon entrenador del GIF Sundvall, un equip que també és suec. Durant l'etapa al Sundvall, Sibila ha actuat com a mà dreta de Joel Cedergren.
 
A partir d'ara, al Göteborg farà equip amb l'iranià Poya Asbaghi, primer entrenador. La lliga a Suècia comença el pròxim 31 de març per les dures condicions meteorològiques de l'hivern als països escandinaus. Segons ha anunciat el Göteborg en un comunicat, l'aterratge de Sibila a la banqueta de l'equip suposa un acord de col·laboració del club amb l'empresa on treballa Sibila, la Soccer Services Barcelona SL. L'objectiu és implantar a l'equip el mètode Ekkono, una formació per desenvolupar jugadors intel·ligents capaços d'entendre el joc per prendre les millors decisions. 

L'expectació per l'arribada de Sibila a la ciutat sueca és elevada. Diumenge, els periodistes el van esperar a l'aeroport. L'staff tècnic de l'equip començarà a treballar durant aquestes últimes setmanes de gener els fitxatges per començar en bona forma la temporada.

El Göteborg, un històric en hores baixes

El Göteborg va guanyar pes a les competicions europees durant la dècada dels 80 i els 90. El conjunt té al seu palmarès 15 lligues, però l'última va guanyar-la l'any 2007. A la dècada dels 80 va endur-se dues copes de la UEFA, malgrat no ser un club totalment professionalitzat amb bombers, cuiners, policies o lampistes, a les seves files.

Molts aficionats blaugranes encara recorden el Göteborg per la remuntada del 16 d'abril de 1986 a les semifinals Copa d'Europa. Un partit que ha passat a la història com un dels grans moments del club malgrat que, després, la final dels penals de Sevilla contra l'Steaua de Bucarest  fos una de les majors decepcions viscudes pel Barça de l'últim terç del segle XX.