Berga obrirà les inscripcions per accedir a les places d'administradors de la Patum el 21 de gener

El Patronat de la Patum va acordar el passat estiu avançar i allargar el període per optar a fer aquest paper durant la festa per tal de facilitar que les parelles s'hi apuntin

14 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:07h
Administradors de la Patum pujant al balcó de l'Ajuntament.
Administradors de la Patum pujant al balcó de l'Ajuntament. | Aida Morales/Arxiu
L'Ajuntament de Berga obrirà el 21 de gener el període d'inscripció per sol·licitar l'accés a les places d'administradors i administradores de la Patum de 2019, segons fonts de l'àrea de Festes i Patum del consistori. Ho farà coincidint amb el fet que Àgora Cultural Berga dedicarà la conferència del mes de gener a la figura dels administradors amb una xerrada de l'historiador Albert Rumbo i la intervenció de dues antigues parelles que van fer aquest paper, una parella de fa cinquanta anys i una altra que en fa quatre. El termini de presentació de sol·licituds, que s'haurà de fer a partir d'una instància genèrica amb certificat electrònic, finalitzarà el 31 de març.

El Patronat de la Patum va acordar el passat estiu allargar i avançar el període d'inscripció per tal de facilitar que les parelles s'hi apuntin. La intenció també és oferir més informació sobre el rol dels administradors amb l'edició d'un fulletó informatiu. 

Trobar quatre parelles que vulguin ser administradors de la Patum no és una tasca fàcil. Almenys no ho ha estat en les últimes edicions de la festa. Per tal d'assegurar la figura dels administradors que representen als quatre antics barris, el Patronat de la Patum ha debatut els darrers mesos canvis de barem en la convocatòria de cerca d'administradors i una major difusió. El patronat de la Patum del mes de novembre va acordar afegir "un criteri auxiliar" pel qual la Patum obrirà l'oportunitat a persones solteres (sense parella) de poder-se inscriure com a administrador, però sempre que hi hagi menys de quatre parelles disposades a ser-ho. 

Els administradors són les quatre parelles que s'encarregaran de presidir els actes principals de les festes del Corpus d'enguany, representant els antics Quatre Barris en què es dividia la ciutat: Feixines o Capdamunt de la vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits) i Raval (Ravenisses). Tradicionalment, els administradors s'encarregaven de recaptar els diners per pagar les despeses de les festes de l'Octava de Corpus, però avui en dia la seva participació ha esdevingut simbòlica i protocol·lària. També participen a la festa dels Elois, a finals de juliol. Aquest 2019 es commemoraran els 400 anys dels primers administradors amb una activitat que encara està pendent de decidir. 
Arxivat a