La sèrie televisiva «El camí dels càtars» es presenta dissabte a Bagà

Els capítols aniran sortint cada setmana per les televisions locals de l'àrea de Barcelona i la Catalunya Central

Redacció
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 19:18h
576_1423073879catars
576_1423073879catars


Els anomenats bons homes seran els protagonistes de la sèrie televisiva que es presentarà aquest dissabte 7 de febrer al Casal de la Vila de Bagà. Aquesta, inspirada en els càtars, constarà de vuit capítols i pretén ser una eina per dinamitzar la vila i els seus entorns, resseguint l'empremta d'aquestes persones que proclamaven el cristianisme pur i senzill, basat en l'espiritualitat i contrari a l'ostentositat de l'Església catòlica del segle XII. 

Els capítols, segons ha informat l'Ajuntament de Bagà, barrejaran història, vivències, turisme, cultura, gastronomia i senderisme, amb escenes de recreació històrica que faran reviure temps passats. Cadascun d'aquests capítols començarà al Centre Medieval i dels Càtars de Bagà, situat al Palau de Pinós, i visualitzarà trams del camí dels Bons Homes -que comença a Queralt i acaba a l'Arièja-, recordarà episodis històrics rellevants, recorrerà el patrimoni monumental de la comarca i recuperarà elements de la gastronomia medieval, de la mà de la Fundació Alícia.

La sèrie, que no han anunciat quan es començarà a emetre, ha estat realitzada per la productora Ars Livia, i es podrà veure a través de les televisions locals de l'àrea de Barcelona i de les comarques centrals, amb un capítol per setmana.