ERC dona l'aprovat a la CUP en el balanç del mandat però diu que «han fet curt» en l'acció de govern

El portaveu dels republicans, Ramon Camps, ha explicat que la tasca d'oposició s'ha vist afectada el 2018 per la situació excepcional que ha suposat la inhabilitació de l'alcaldessa Montse Venturós

11 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:44h
Ramon Camps, Dolors Tous, i Jordi Pujals, regidors del grup municipal d'ERC de Berga.
Ramon Camps, Dolors Tous, i Jordi Pujals, regidors del grup municipal d'ERC de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El grup municipal d'ERC de Berga dona l'aprovat però no posa bona nota a l'acció de govern de la CUP aquest mandat. És la valoració que n'han fet els tres regidors del partit, a l'oposició, aquest divendres en una trobada amb els mitjans. Els republicans han fet un repàs del 2018 en termes de política local, i també del curs de quatre anys de govern que acabarà al maig. El portaveu dels republicans, Ramon Camps, ha manifestat que l'executiu local "ha fet curt" en l'acció de govern, perquè "haurien d'haver buscat més projectes de futur". Camps ha dit que han trobat a faltar que "es parlés d'accions de futur, ens diuen que l'any 2022 amb l'amortització del crèdit quedaran 2,5 milions anuals de superàvit a les arques de l'ajuntament, però no sabem en què els invertirem: ens els gastarem en coses que decidirem en aquell moment o que hauríem d'haver preparat abans?", ha qüestionat. 

Camps, que és també alcaldable dels republicans per als propers comicis, ha incidit en el fet que "el de la CUP és un equip de govern amb molt poca gent per treballar, són sis i estan en minoria, quelcom que es va constatar ja en un principi". Segons Camps, l'actual govern local s'ha oblidat de molts projectes de futur com, per exemple, el barri vell, al qual ells mateixos donaven molta importància". Els edils d'ERC de Berga també han retret a l'executiu local no haver aprofundit el suficient en participació ciutadana. Dolors Tous ha posat d'exemple que hi ha una certa preocupació de la ciutadania "per les pintades de les parets" i que "en altres municipis s'ha proposat fer jornades de neteja col·lectiva" que han funcionat bé. 

Els regidors d'Esquerra han assegurat que els esforços que s'han fet "per eixugar el deute de l'ajuntament", no tenen per què impedir que es posin "projectes de futur" damunt la taula. "Quan fas una remodelació o una intervenció important a una zona com el barri vell, hi ha temes burocràtics, temes legals que es poden treballar. En canvi ara, quan arribem a una millor situació econòmica, i puguem aconseguir els diners, haurem de començar des de zero", ha advertit Camps. 

Ramon Camps, Jordi Pujals i Dolors Tous també han defensat la tasca "de responsabilitat" i "de consens" d'ERC: "No hem posat pals a les rodes i no hem anat a fer que perdessin votacions importants, hem intentat que la feina pogués seguir sortint i es pogués seguir treballant per la ciutat. Hi ha hagut moments que podríem haver votat que no, per posar en dificultats a l'equip de govern, però nosaltres sempre hem intentat fer una feina de consens; a vegades hem votat a favor o ens hem abstingut una mica a contracor perquè Berga pogués anar endavant". 

Ramon Camps ha exposat l'excepcionalitat de l'any polític a l'Ajuntament de Berga arran del judici i la inhabilitació a l'alcaldessa Montse Venturós (CUP). "Això ha trastocat una mica tota la feina que han fet tots els grups de l'oposició; el nostre grup especialment, perquè creiem que és una qüestió molt important, i en aquestes circumstàncies hem donat suport a l'alcaldessa i a la ciutat", ha explicat Ramon Camps. 

Repàs de la feina feta 

El grup municipal ha fet balanç del mandat on, segons Jordi Pujals, han presentat més de 100 propostes. Pujals ha destacat el paper d'ERC en la creació de la comissió de plans estratègics. "La comissió va sorgir d'una proposta que feia el PDECat d'intentar portar a plenari el Parc de la Natura. La comissió va permetre seure en una mateixa taula tots els grups municipals. Per bé, que el parc de la natura és un projecte que l'equip de govern no ha volgut tirar endavant per diverses raons ", ha apuntat Jordi Pujals.

Pujals també ha recordat l'oposició frontal d'Esquerra "per evitar que l'equip de govern canviés la ubicació de l'Institut Serra de Noet"; la petició d'ERC "per augmentar les partides de manteniment de les escoles de primària i de l'escola bressol", la proposta perquè Berga fos Capital de la Cultura Popular 2021, "una iniciativa que es va aprovar per unanimitat al plenari, però que "la CUP no ha tingut la voluntat de tirar endavant"; l'eliminació de barreres arquitectòniques "que es va incloure als comptes de 2017" als quals va donar suport ERC; o la iniciativa "per a uns pressupostos participatius" que aquest mandat encara no s'ha portat a terme. "Si bé és cert que el consistori ha aprovat ja el nou reglament de participació que el contempla", ha comentat Pujals. ERC de Berga ha repartit a la ciutat 10.000 exemplars del seu butlletí local on repassa aquestes qüestions.
Arxivat a